Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Vandal přemohl závoru na železničním přejezdu v Doksech, odměnou mu budou až tři roky vězení

Až tři roky vězení hrozí vandalovi nebo vandalům, kteří ve středu v noci poškodili závoru na železničním přejezdu v Doksech u centrálního parkoviště v Máchově ulici. Prvotní oznámení, že závoru poškodilo vozidlo, se totiž po šetření na místě nepotvrdilo. Naopak vše nasvědčuje tomu, že závoru rozlámal vandal. Policie teď hledá možné svědky události.

„Ve středu 4. září ve 23.13 přijal dispečer Správy železnic automatickou zprávu o technické závadě na železničním přejezdu v ulici U Jezera v Doksech. Na místo proto vyslal  firemního zaměstnance a ten zjistil, že je závora ze strany od centrálního parkoviště v ulici Máchova zlomená a pohozená opodál v trávě,“ popisuje událost mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Zaměstnanec Správy železnic si na místě dokázal chytře poradit. Chybějící část provizorně přivázal k závoře, která na zařízení zůstala, aby se nezvedala vlivem nevyváženosti. V dopoledních čtvrtečních hodinách pak firma závoru vyměnila.

„Správa železnic se podle způsobu poškození přiklání k tomu, že se závora stala s největší pravděpodobností terčem vandala či skupiny vandalů. Není na ní totiž žádná stopa po kontaktu s vozidlem, jak tomu u takových případů obvykle bývá. Pokud se nemýlí, a my pachatele dopadneme, bude se zodpovídat z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení,“ dodává policejní mluvčí. Soud ho v této souvislosti může poslat do vězení až na tři roky.

Při pátrání po vandalovi nebo vandalech, kteří si tímto způsobem dokazovali svou sílu a „hrdinství“ žádá policie o pomoc i veřejnost. „Pokud jste zaznamenali ve středu kolem 23. hodiny u zmíněného železničního přejezdu pohyb podezřelých lidí, kteří by zlomenou závoru mohli mít na svědomí, ozvěte se nám na lince 158. Děkujeme,“ uzavírá Ivana Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky přejezd, vandal, Doksy, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal přemohl závoru na železničním přejezdu v Doksech, odměnou mu budou až tři roky vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.