Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

V Bulovce v noci hořelo na 250 balíků sena, cizí zavinění bude zkoumat vyšetřovatel

K požáru stohu v Bulovce na Frýdlantsku vyjížděli v noci na neděli profesionální i dobrovolní hasiči z Frýdlantska. Mezi Bulovkou a Krásným Lesem tam našli v plamenech hromadu asi 250 balíků sena. Hasiči rozhodli, že stoh nechají kontrolovaně shořet. Na místě jsou stále ještě profesionální hasiči z Raspenavy a jednotky dobrovolných hasičů z Frýdlantu a Bulovky.

„K požáru jsme vyjížděli v sobotu ve 23.30 a původní informace nahlášená oznamovatelem byla, že pravděpodobně hoří les. To se nepotvrdilo. Na místě se ukázalo, že jde o požár stohu,“ popisuje jeden ze zasahujících hasičů jednotky Sboru dobrovolných hasičů Frýdlant.

Na místo dorazili vedle frýdlantských dobrovolných hasičů ještě profesionální hasiči ze stanice Raspenava, dobrovolní hasiči z Bulovky, Nového Města pod Smrkem, Višňové a Raspenavy. „Na místě bylo rozhodnuto, že zásah by byl nehospodárný a že se stoh nechá kontrolovaně dohořet. Hašením bychom totiž neuchránili žádné hodnoty a bylo by neekonomické. Takže u něj zůstaly jednotky dobrovolných hasičů z Frýdlantu, Bulovky a profesionálové z Raspenavy a kontrolovaly a stále kontrolují bezpečné dohoření,“ dodal člen jedné ze zasahujících jednotek. 

V současné době je na místě vedle hasičů i technika majitele stohu – manipulátor, který s kontrolovaným dohořením pomáhá.

Při zásahu nebyl zatím nikdo zraněn, škoda, která vznikla, bude teprve vyčíslena. Na místo také dorazí vyšetřovatel hasičů, který bude šetřit příčinu vzniku požáru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením SDH Frýdlant a SDH Raspenava

Štítky požár, stoh, Bulovka, Frýdlantsko, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bulovce v noci hořelo na 250 balíků sena, cizí zavinění bude zkoumat vyšetřovatel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.