Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Nezletilý pod vlivem alkoholu děsil v sobotu nad ránem lidi v Turnově pistolí. Zadržela ho hlídka městské policie

Krátce před třetí hodinou ranní obdržela Městská policie Turnov oznámení, že se v ulici Palackého nachází muž, který manipuluje s krátkou střelnou zbraní a nabíjí ji. Městská policie po muži začala ve spolupráci s policií státní okamžitě pátrat. Objevila ho zhruba o hodinu později díky kamerovému systému, když se zbraní opět manipuloval. Po jeho zadržení se ukázalo, že jde o zbraň plynovou a muž že je nezletilý a navíc pod vlivem alkoholu.

„V sobotu 7. 9. se krátce před 3. hodinou ranní na služebnu Městské Policie Turnov dostavil oznamovatel, který sdělil, že byl v místním hudebním klubu, odkud šel se svými kamarády do ulice Palackého a tam potkali muže, který na tomto místě manipuloval s krátkou střelnou zbraní. Tu dokonce nabíjel. Oznamovatel podrobně popsal vzhled tohoto muže, který mezitím zmizel v ulicích Turnova,“ popisuje událost velitel turnovských strážníků Luboš Trucka.

Na místo, kde k setkání s ozbrojeným mužem došlo, byla vyslána hlídka městské policie a hlídka Policie ČR, se kterou se městští strážníci okamžitě spojili. Inkriminovanou oblast monitoroval kamerovým systémem operační důstojník strážníků, vyslaným hlídkám se ale muže vypátrat nepodařilo.

Asi o 50 minut později si však operační důstojník Městské policie Turnov povšiml osoby odpovídající popisu na jednom z kamerových bodů městského kamerového dohlížecího systému. „Předmětná osoba vyndala pistoli ze skrytého nošení a podala ji další osobě, která následně hleděla přímo do hlavně střelné zbraně. Na místo byla neprodleně vyslána naše hlídka, která zbraň nalezla u muže odpovídajícího popisu opět schovanou pod tričkem,“ říká velitel Městské policie Turnov.

Hlídkou bylo na místě zjištěno, že se jedná o zbraň plynovou. „V souladu se zákonem byla zbraň na místě muži odebrána. Ukázalo se totiž, že je nezletilý a pro nabývání a držení zbraní kategorie C-l, které v současné době podléhají oznámení, není sice třeba být držitelem zbrojního oprávnění, ale fyzická osoba, která je drží musí být starší 18ti let. Ohledně samotné manipulace střelné zbraně na veřejnosti již netřeba více psát,“ doplňuje Luboš Trucka.

Po provedené dechové zkoušce byla navíc mladíkovi naměřena hodnota alkoholu převyšující 1 promile. „Za své protiprávní jednání se tak bude muset zpovídat příslušnému orgánu,“ uzavírá velitel turnovských strážníků.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Turnov

Štítky městská policie, Turnov, zbraň, policie, mladistvý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezletilý pod vlivem alkoholu děsil v sobotu nad ránem lidi v Turnově pistolí. Zadržela ho hlídka městské policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.