Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Podvodníci zneužívají neštěstí lidí po povodních a rozesílají SMS

Podvodníci se neštítí opravdu ničeho. Zneužívají lidi v nouzi, a to i teď v době povodní. Všeobecná zdravotní pojišťovna upozorňuje na opětovné rozesílání podvodných zpráv, které vzbuzují dojem výplaty peněz.

Rozesílaná informace předstírá, že odesílatelem SMS zpráv je VZP. Příjemci zprávy slibuje „pojistnou výplatu“ po přihlášení do fiktivního systému. Dle všeho jsou zprávy určeny lidem z povodněmi zasažených oblastí.

„Podvodníci se neštítí zneužít ani současnou mimořádnou situaci. Podle informací, které máme aktuálně k dispozici, cílí tato vlna podvodných zpráv na občany z oblastí zasažených povodněmi. První rozesílané zprávy jsme zaznamenali již v nočních hodinách, podle všeho ale jejich rozesílání z různých telefonních čísel stále pokračuje,“ varuje bezpečnostní ředitel VZP ČR Jan Svoboda.

Všechny, kterým přijde SMS s informací, že na ně „čeká pojistná výplata“, VZP ČR varuje, aby na takové zprávy nereagovali a nenásledovali žádné pokyny, které jsou v nich uvedené. SMS jsou rozesílány s cílem získat od příjemce přístupové údaje například k bankovnímu účtu (pod smyšlenou záminkou výplaty peněz).

Uvedená webová adresa vzp-prihlaseni.sbs je falešná. ​VZP ČR proto na lidi apeluje, aby neotvírali žádné odkazy, které vedou mimo oficiální stránky VZP ČR dostupné na internetové adrese vzp.cz.

Foto Hanka Poskočilová

Štítky SMS, podvod, VZP, ČR povodeň, podvodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci zneužívají neštěstí lidí po povodních a rozesílají SMS  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.