Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Zfetovaný řidič ujížděl před policejní hlídkou. Zastavil ho až policejní zátaras na Albrechťáku

Jen s velkým štěstím skončila ve středu 18. září bez zranění policejní honička, během které policisté pronásledovali řidiče černého Audi A3. Vozidlo chtěla zastavit k běžné kontrole policejní hlídka u Bílého Kostela, řidič namísto zastavení ale začal ujíždět. Policisté ho proto pronásledovali a zastavit se jim ho podařilo až na Albrechtickém kopci u odbočky na Heřmanice. Muž měl pozitivní test na drogy a navíc zákaz řízení. Jeho riskantní a nebezpečná jízda neskončila nehodou nebo zraněním ostatních účastníků provozu jen zázrakem.

„Ve středu 18. září kolem jedné hodiny odpoledne se policisté z Dopravního inspektorátu Liberec rozhodli v rámci běžné silniční kontroly zastavit vozidlo tovární značky Audi A3 černé barvy projíždějící komunikací I/35 u Bílého Kostela ve směru na Liberec. Policisté se rozjeli za vozidlem s úmyslem jej zastavit na přehledném úseku, aby nijak nebránili silničnímu provozu. Ještě než zapnuli tzv. majáky s výzvou k zastavení vozidla, řidič Audi A3 sám od sebe odbočil k čerpací stanici, kde však svou jízdu zrychlil a vrátil se zpět na silnici I/35. Policisté tak řidiči dali výzvu k zastavení vozidla a to rozsvícením červeno-modré barvy s nápisem STOP za doprovodu akustického signálu. Řidič ale nereagoval a naopak zvýšil rychlost své jízdy,“ popisuje začátek policejní honičky mluvčí policie Klára Jeníčková.

Na ujíždějící vozidlo hlídka okamžitě upozornila operační důstojníka, který začal ihned koordinovat připojení dalších hlídek. „Další policisté tak v místě sjezdu na Chrastavu provedli zátaras svým vozidlem. Na tuto situaci řidič reagoval prudkým odbočením na sjezd a pokračoval dále. Nejen že přejížděl do protisměru, nerespektoval dopravní značení, ale také kličkoval mezi vozidly ve snaze policistům ujet,“ dodává policejní mluvčí.

Na silnici I/13 na Frýdlant před odbočkou na Heřmanice měli ale již policisté z Frýdlantu připraven na přehledném úseku zátaras služebním vozidlem a zastavovacím pásem. „Před tímto zátarasem už řidič svou zběsilou jízdu ukončil a vozidlo zastavil. Následně provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek u něj pozitivně reagoval na amfetamin/metamfetamin,“ dodala Jeníčková.

Zadržený pětačtyřicetiletý muž byl  převezen na Obvodní oddělení Frýdlant k provedení dalších potřebných úkonů. Veškerými okolnostmi celé události se nadále zabývají liberečtí kriminalisté.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky policie, doprava, zastavení, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný řidič ujížděl před policejní hlídkou. Zastavil ho až policejní zátaras na Albrechťáku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.