Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Z vězení rovnou za mříže. Muž ukradl kurýrovi nový mobil za 24 tisíc korun

Z vězení rovnou za mříže půjde muž, který během letošního září způsobil dvě krádeže iPhonů za téměř 40 tisíc korun na Novoborsku. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Nejnovější krádež se stala v úterý před polednem v Husově ulici v Novém Boru, kde měl řidič kurýrní služby doručit balík. Auto však nezamkl, čehož využil zkušený majetkový delikvent. Kurýr tak přišel o nový iPhone 16 za téměř 25 tisíc korun.

„Auto opustil podle svého odhadu asi na tři minuty a udělal tu chybu, že si ho nezamkl. Potom, co se vrátil zpět, chtěl na svém soukromém mobilním telefonu vyhledat další adresu, ale nenašel ho. Jednalo se o zánovní iPhone 16 v hodnotě 24 000 korun, který vlastnil pouhé tři dny,“ sdělila policejní mluvčí libereckého kraje Ivana Baláková. Kurýr událost neprodleně nahlásil policii z obvodního oddělení v Novém Boru, kteří devětadvacetiletého pachatele do hodiny našli i s odcizeným iPhonem.

Policisté zjistili, že stejný pachatel opustil vězení teprve letos v červenci a kromě tohoto případu se dopustil krádeže dalšího iPhonu v Novém Boru. „Věznici opustil po výkonu dvacetiměsíčního trestu odnětí svobody v červenci letošního roku, zřejmě dostatečně nepoučen. Policisté zjistili, že připravil o mobilní telefon za podobných okolností ještě jiného kurýra 12. září letošního roku na novoborském Palackého náměstí. Ten udělal stejnou chybu a dodávku si při doručování zásilky neuzamkl,“ doplnila Baláková. Zloděj mu z držáku na mobil ukradl iPhone 13 za 12 tisíc korun. Později ho však prodal a nyní tvdí, že neví komu.

Za tyto krádeže hrozí zloději až tříletý trest vězení. „V této souvislosti doporučujeme nejen řidičům kurýrních služeb, aby svá auta na parkovacích místech zamykali vždy, kdy se od nich chystají vzdálit. Vyplatí se to,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se souhlasem Policie ČR

Štítky Českolipsko, krádež, iphone, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z vězení rovnou za mříže. Muž ukradl kurýrovi nový mobil za 24 tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.