Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Podvody na inzertních portálech. Chtěli náhradní díly na auto, přišli o peníze

Liberečtí policisté řeší případ hned dvou podvodů, ke kterým došlo v polovině září na jednom z inzertních portálů. Dva poškození chtěli koupit náhradní díly, ty ale nepřišly, a navíc poslali peníze předem. Pachateli hrozí dva roky vězení.

V jednom případu se jednalo o koupi tlumičů na vozidlo tovární značky Škoda 100. „Poškozenému se na jeho poptávané zboží ozval muž, který mu tlumiče nabídl za částku 4 000 korun a trval na zaslání finanční hotovosti na bankovní účet, kterou i následně obdržel. Uhrazenou věc už ale neposlal a s poškozeným přestal komunikovat,“ uvedla mluvčí policie Klára Jeníčková.

Druhé přijaté oznámení, má obdobný děj. Poškozený inzeroval poptávku náhradních dílů na vozidlo tovární značky Škoda 1000. „Na uvedený telefon se mu ozval muž, který mu jej nabídl za cenu 6 000 korun s tím, že tyto obratem po obdržení peněz na bankovní účet pošle přepravní společností. Po platbě na bankovní účet je telefonní číslo volajícího nedostupné a náhradní díly v nedohlednu,“ uvedla mluvčí.

Policisté v uvedených případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu podvodu, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. „Apelujeme na obezřetnost při nákupech prostřednictvím virtuálního prostředí. Vyplatí se opatrnost a osobní převzetí zboží a finanční hotovosti,“ uzavřela Jeníčková.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, podvody, inzertní portál, náhradní díly, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvody na inzertních portálech. Chtěli náhradní díly na auto, přišli o peníze  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.