Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Muže napadl boxerem, zraněný skončil na jednotce intenzivní péče. Násilníka vypátral služební pes Miky

Čtyřletý služební pes Miky se podílel na vypátrání muže, který před tím napadl jiného muže boxerem a způsobil mu zranění, se kterými jej museli převést na jednotku intenzivní péče. Miky se svým psovodem Ladislavem Samkem ze Skupiny základních kynologických činností Územního odboru Liberec přivedl policisty až k úkrytu pachatele, který se po incidentu snažil schovat.

Psovod s Mikym byli přizváni k pátrání asi v deset hodin večer. „Muž v Liberci fyzicky napadl během vyjasňování si neshod druhého 34letého muže, a to tím způsobem, že jej opakovaně udeřil rukou zaťatou v pěst s nasazeným boxerem. Ten musel být se zraněním vážného charakteru v oblasti hlavy a obličeje neprodleně převezen na ošetření do Liberce, kde byl umístěn na jednotku intenzivní péče,“ popsala mluvčí policie Klára Jeníčková.

Útočník poté odešel a Miky na místě zachytil pach osoby, po které zavedl policisty k zahradnímu altánku. „Uvnitř něj se krčil za stolkem muž, odpovídající popisu hledaného.  Když spatřil policisty, cosi v ruce ještě zahodil. Jednalo se totiž o jím použitý boxer. Na místě byl zadržen,“ dodala mluvčí.

Liberečtí kriminalisté případ nadále vyšetřují a s devětatřicetiletým mužem zahájili trestní stíhání ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, napadení, služební pes, miky, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže napadl boxerem, zraněný skončil na jednotce intenzivní péče. Násilníka vypátral služební pes Miky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.