Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

U českolipské nemocnice hořela už druhá dodávka. Policie šetří, zda jde o dílo stejného žháře

Už druhý požár dodávky v blízkosti nemocnice v České Lípě vyšetřují tamní policisté. První případ zaznamenali první srpnový den, druhý toto pondělí. V obou případech někdo založil úmyslně požár v kabině vozu, oba jsou po události na odpis. Policie nyní šetří, zda má obě události na svědomí stejný žhář. Pokud ho dopadne, hrozí pachateli za poškození cizí věci až jeden rok vězení.

„V pondělí 14. října kolem 21.30 upozornil náhodný kolemjdoucí na tísňové lince na požár dodávkového vozidla tovární značky Ford Transit 330 MWB,  zaparkovaného v ulici U kartounky v České Lípě. Přivolaní hasiči na místě zjistili, že ho někdo založil úmyslně v kabině vozu, kde dokonce drze ponechal přinesený kanystr s hořlavinou,“ popisuje událost z tohoto týdne policejní mluvčí Ivana Baláková.
Ačkoliv hasičský záchranný sbor zasáhl rychle, oheň kabinu auta totálně zničil a opravit se nedá. „Majiteli tím vznikla škoda ve výši 40 000 korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Dodávka v této lokalitě hořela také 1. srpna kolem druhé hodiny nad ránem. „Majitel zaparkoval Ford Transit 350 L předchozího dne ve večerních hodinách v Purkyňově ulici v České Lípě naproti vjezdu do areálu nemocnice. Neznámý pachatel pod rouškou noci rozbil okénko u kabiny řidiče, a pak v ní nezjištěným způsobem založil požár. Plameny zde také způsobily totální škodu, tentokrát ve výši 50 000 korun,“ dodává Ivana Baláková.

Obě prověřované události se staly v blízkosti českolipské nemocnice. „Zda je má na svědomí stejný pachatel, zatím nevíme a pracujeme s několika kriminalistickými verzemi. Oba požáry jsme kvalifikovali jako přečin poškození cizí věci, za který pachateli v případě dopadení hrozí až jeden rok odnětí svobody,“ uzavírá policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky krimi, požár, dodávka, Česká Lípa, policie, nemocnice, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U českolipské nemocnice hořela už druhá dodávka. Policie šetří, zda jde o dílo stejného žháře  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.