Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Sedm let si psal s dívkou z Ghany, plánovali budoucnost, naposílal jí statisíce. Byli to podvodníci

Dlouhých sedm let si muž středního věku z Českolipska dopisoval s kráskou z Ghany. Plánovali spolu budoucnost, on ji za tu dobu naposílal minimálně půl milionu korun. A asi není těžké určit, že příběh šťastně neskončil. Žádná dívka neexistuje, muž posílal peníze podvodníkům.

„Dopisovali si dlouhých sedm let, a ačkoliv se za tu dobu ani jednou nesetkali, plánovali společnou budoucnost v západní Africe. Touto romantickou představou ovšem žil jen oznamovatel. Ve skutečnosti komunikoval s podvodníky, kteří se u klávesnice střídali na pracovních směnách a za dlouhých sedm let z něj vylákali statisíce korun,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Nejméně jde o půl milionu korun. „Vzhledem k tomu, že některá potvrzení o proběhlých platbách už nedohledal, připouští, že zřejmě přišel o mnohem víc peněz. Své internetové partnerce platil její údajnou léčbu malérie, studium na zdravotnické škole, po kterém prý chtěla získat pracovní uplatnění v oboru na ghanském trhu práce nebo zálohu na stavbu jejich společného domku,“ dodala mluvčí.

Přitom už v roce 2017 jedna nebankovní finanční společnost upozornila na to, že peníze poukazuje na podezřelé účty. „Tehdy s touto informací svou internetovou přítelkyni konfrontoval, ale ta vše obratně otočila proti této společnosti a doporučila mu k platbám jinou,“ uvedla Baláková.

Muž začal něco tušit až ve chvíli, kdy zase nějaké peníze chtěl on po ženě. „Do minulého týdne se jich nedočkal, a tak jí přestal věřit a historii svého vztahu s krásnou neznámou nám vypověděl do protokolu,“ řekla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anh Tuan Tran

Štítky policie, podvod, ghana, dívka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Pešek

Po sedmi letech zoufalství přišlo vysvobození.

Dnes, 12:55Odpovědět

Jaroslav Pešek

PS: „partnerce platil její údajnou léčbu malérie“ asi byla v maléru jako nyní on

Dnes, 12:59Odpovědět

Sedm let si psal s dívkou z Ghany, plánovali budoucnost, naposílal jí statisíce. Byli to podvodníci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.