Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

U Jítravy se cisterna srazila s autem. Na místě jsou dva mrtví

Ke smrtelné nehodě došlo dnes po čtrnácté hodině. Nedaleko pumpy nad Jítravou srazila cisterna s autem. Podle mluvčí krajské záchranné služby při nehodě zemřeli dva lidé, třetí je v nemocnici .Cisterna, která běžně převáží řepkový olej, tentokrát byla prázdná.

Nehoda se stala krátce po 14:00 na silnici 13 z Liberce na Děčín. "V klesání před Jítravou se střetlo dodávkové vozidlo s cisternou. Řidič dodávky jel ve směru od Liberce na Děčín, kdy zatím z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru a zde se čelně srazil s protijedoucí cisternou," popsala nehodu liberecká policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Cisterna podle ní běžně převáží řepkový olej, tentokrát ale byla prázdná.

Dva lidé z dodávky podle Šrýtrové na místě nehody zemřeli a řidič z cisterny utrpěl středně těžké zranění a byl převezen do liberecké nemocnice. "Má středně těžké poranění končetin a lehké hrudníku," doplnila krajská mluvčí záchranné služby Lenka Moravcová.

Na místo vyjeli hasiči z Liberce, Jablonného v Podještědí a také z nedalekého Hrádku nad Nisou. "Dvěma lidem z dodávky již nemohli hasiči pomoci, muže z cisterny vyprostili s použitím hydraulických nástrojů a předali zdravotníkům," popsala zásah krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

"Komunikace byla v místě nehody uzavřena v obou směrech a policisté odkláněli dopravu přes Jítravu směr Hrádek nad Nisou," řekla Šrýtrová. Na objízdné trase byly ale hlášeny poruchy dvou kamionů, a proto policie musela později přesměrovat dopravu na náhradní objízdnou trasu přes Křižany.

S využitím ČTK

Autoři

Štítky Jítrava, Liberec, Děčín, Krajská nemocnice Liberec, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Jítravy se cisterna srazila s autem. Na místě jsou dva mrtví  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.