Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zoufalý muž se chtěl otrávit. Když ho zachránili, pobodal se

Je to přesně týden od události, která se stala v neděli 12. července v ranních hodinách v Novém Městě pod Smrkem. Ten den policisté zachránili policisté hned dvakrát život zoufalého muže, který neunesl rozchod s manželkou. Mladík se pokusil otrávit výfukovými plyny u svého auta, policisté ale včas zasáhli.

Muže zachránili sousedé, kteří si všimli auta s napojenou hadicí od výfuku do kabiny. Okamžitě proto zavolali místní muže zákona. „Po příjezdu na místo hlídka viděla, že na pozemku za zavřenou bránou u rodinného domu stojí zaparkované osobní vozidlo, které bylo nastartované. Ve vozidle byl bílý dým a ze zadních dveří na straně u řidiče byla do vozidla zavedena trubka od výfuku, kterou do vozidla proudily výfukové plyny,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová a doplnila: „Při příchodu k vozidlu blíže si policisté všimli, že na sedadle řidiče leží mladý muž, který nejeví známky života.“

Muže se policistům podařilo včas dostat z auta. Okénko rozbili teleskopickým obuškem a vypnuli motor. „Jeden z policistů se naklonil k muži, který nejevil známky života a zatlačil mu na hrudník. Tímto se muž náhle probral a s policisty začal trochu komunikovat,“ dodala mluvčí.

V ten moment jim prozradil, že na něho doma čeká pětiletý syn. Policisté se proto společně s ním vydali do domu. „V domě si policista také všiml několika balení léků, které předtím muž spolykal. Vzhledem k tomu, že měl mladý muž dosti nekoordinovaný pohyb, policista ho doprovázel dále do obývacího pokoje, kde chtěl muže usadit na sedačku, aby se jeho stav nezhoršoval a nedošlo tak k jeho pádu na zem,“ řekla Šrýtrová.

Právě v ten moment muž chytl odložený kuchyňský nůž a bodl si ho do břicha. Zatímco jeden policista vyhlížel záchrannou službu, druhý ošetřoval poraněného muže. „Následně na místo přijeli hasiči z Raspenavy, kteří muži dali dýchací přístroj a přístroj, který monitoroval tep až do příjezdu zdravotnické záchranné služby,“ uzavřela mluvčí.

Sedmatřicetiletý muž skončil v liberecké nemocnici a jen sousedům a policistům může děkovat za zachráněný život. Konec manželství ho málem stál život.

Štítky Nové Město pod Smrkem, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoufalý muž se chtěl otrávit. Když ho zachránili, pobodal se  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.