Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Drzý zloděj vybílil byt, vedle v místnosti spala majitelka

Drzost některých zlodějů je až neuvěřitelná. Včera dopoledne se o tom přesvědčila čtyřiačtyřicetiletá žena z Liberce, která se rozhodla nabrat energii po noční. Po šesté hodině ranní se rozloučila s manželem, který byl na odchodu do práce, a šla spát. Když se po čtyřech hodinách probudila, nestačila se divit. Byt byl doslova naruby.

„Vůbec si to neuměla vysvětlit, a proto chtěla zavolat svému partnerovi, aby se ho zeptala, zda se stavoval doma. Svůj telefon už ale nenašla a po chvíli zjistila, že jí toho chybí  mnohem víc. Konkrétně Playstation včetně her, Wi-Fi router, dva notebooky a peněženka s doklady a pěti tisíci korun,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Ženě tak během spánku kdosi ukradl věci za 41 tisíc korun. K tomu zloděj poškodil dveře, jejichž oprava vyjde na dalších deset tisíc korun.

„Vše má na svědomí neznámý zloděj, který se do bytu vloupal v době, kdy spala. Do domácnosti se dostal díky tomu, že vstupní dveře jen přibouchla a neuzamkla je. Spoléhala na kouli na dveřích zvenčí a domnívala se, že jsou  takto dostatečně zabezpečené. Zmýlila se stejně jako už mnoho lidí před ní, které už zloději okradli stejným způsobem,“ dodala mluvčí.

Policisté stále dokola opakují, že pouze zabouchnuté dveře nejsou pro zloděje překážou. „Policisté před několika lety dopadli  zlodějku, která se po území celé republiky vloupávala v panelových domech  do bytů přes zámek  zabouchnutých dveří.  Které dveře jsou zamčené a které ne, samozřejmě nepoznala, proto zkoušela zámky dveří jeden po druhém. Pokud se jí podařilo dveře otevřít, ukradla jenom ty věci, které se nacházely v chodbičce. Tam ale právě bývají velmi často kabelky, doklady a peníze nebo klíčky od aut,“ uzavřela Baláková.

Štítky Liberec, PlayStation

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Hladký

Úplně to samé jsme měli i my! Též v Liberci!

Středa, 22. července 2015, 21:13Odpovědět

Drzý zloděj vybílil byt, vedle v místnosti spala majitelka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.