Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bomba je na všech panelácích, pohrozil anonym. Policii neunikl

Tři dny unikal policistům anonym, který v neděli pozdě večer pohrozil uložením bomb na všech panelácích v Tanvaldě – Českém Šumburku. Poprvé na linku 112 volal před jedenáctou hodinou večerní, kdy svůj úmysl oznámil. Stejnou výhružku zopakoval o hodinu později. Policistům ale moc dlouho neunikal.

„Na základě provedeného šetření se policistům podařilo ustanovit osobu pachatele velmi rychle a již tři dny po anonymním telefonátu na linku 112 konkrétní osobě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání uvedeného trestného činu. Podezřelému nyní za jeho spáchání hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Motiv jeho jednání je nyní předmětem šetření,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Podle policie měl bombovými útoky hrozit dvacetiletý mladík. Svým hloupým žertem zaměstnal  policisty z obvodních oddělení v Tanvaldě a ve Smržovce, kriminalisty, techniky i psovody. „Tito všichni provedli kontrolu a prohlídku šesti panelových budov s celkem osmi vchody. Dále policisté pátrali po možném anonymním volajícím v bezprostředním i širším okolí uvedeného sídliště,“ dodala mluvčí. 

Policisty zaměstnal na tři hodiny. Vyhledávání bomb totiž skončilo až kolem druhé hodiny ranní. 

Štítky policie, Tanvald, Šumburk, Smržovka, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bomba je na všech panelácích, pohrozil anonym. Policii neunikl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.