Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Městští strážníci dostanou novou Škodu Yeti, nahradí Octavii

Liberečtí strážníci obnoví vozový park. Do jejich garáží přibude nová Škoda Yeti, která nahradí dosluhující Octavii z roku 2006. Ta má najeto bezmála 300 tisíc kilometrů a je na hranici životnosti. Nákup nového auta schválili liberečtí radní, kteří odsouhlasili udělení výjimky pro přímé zadání zakázky.

„Auto už je značně opotřebované, pro výkon služby prakticky nepoužitelné a náklady na jeho opravu neúměrně rostou. A v zájmu města i městské policie je zajistit pravidelnou obnovu a doplňování vozového parku,“ komentoval žádost od městské police primátor města Liberce Tibor Batthyány s tím, že většina vozidel městské policie slouží k 24hodinovému provozu v náročných městských podmínkách. „Tato vozidla ročně najedou třicet až šedesát tisíc kilometrů,“ poznamenal primátor.

Za 347 tisíc korun koupí město Škodu Yeti 2,0 TDi ve standartní výbavě. Rozdílů oproti běžnému autu ale v interiéru bude několik. Yeti bude vybaven zadní mříží a omyvatelnými sedačkami.

Foto Michael Daněk

Štítky Škoda Yeti, Škoda Octavia, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městští strážníci dostanou novou Škodu Yeti, nahradí Octavii  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.