Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policistům se podařilo zachránit sebevraha balancujícího na parapetu ve čtvrtém patře

Život čtyřicetiletého muže v zoufalé životní situaci se včera pozdě večer podařilo zachránit policistům ze Stráže pod Ralskem. Před jedenáctou hodinou jim jeden z nájemníků místního panelového domu oznámil na linku 158, že na parapetu okna ve čtvrtém patře balancuje muž.

„Ten se v době jejich příjezdu držel za parapet a obě nohy mu visely z okna dolů. Přitom vykřikoval, že skočí. Policisté se s ním snažili navázat hovor, aby ho uklidnili, ale on jim to zpočátku nijak neulehčoval a prohlásil, že policejní uniformy nechce vidět,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Jednomu z policistů se po pár minutách podařilo získat důvěru muže. „Snad i díky tomu, že oba pocházejí ze stejného města, znají se od vidění a policista byl s jeho osobní situací částečně obeznámen. To nakonec přispělo k tomu, že muž souhlasil s tím, že si s ním o jeho problémech pohovoří osobně a dokonce ho pozval do svého bytu. Policista trval na tom, že před jeho návštěvou zavře okno, na což muž přistoupil. Policista zase musel na jeho přání před vstupem do bytu sundat opasek se zbraní,“ doplnila mluvčí.

Policisté museli jednat rychle, muž byl rozrušený a nevypočitatelný. Ve chvíli, kdy očekával příchod policisty a měl zavřené okno, vyrazili u bytu dveře a zajistili ho. Potom si muže převzal do péče lékař, který ho nechal sanitou převézt na vyšetření.

Foto Dominik Svoboda

Štítky parapet, okno, Stráž pod Ralskem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policistům se podařilo zachránit sebevraha balancujícího na parapetu ve čtvrtém patře  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.