Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté pronásledovali ukradenou Audi až do Polska, u Szklarske Poręby jim zmizela

Až do Polska pronásledovali čeští policisté ukradenou Audi A6, kterou se pokusili při běžné kontrole v pátek večer zastavit na hraničním přechodě v Harrachově. Řidič však místo zastavení sešlápl plyn a policistům začal ujíždět. Proti silnému autu s pohonem všech kol neměli policisté šanci a ukradený vůz jim u Szklarske Poręby zmizel.

Audi s německou poznávačkou v hodnotě 162 tisíc korun se ztratila v Harrachově v pátek mezi osmou a půl devátou večerní. „Krátce potom zastavili policisté při silniční kontrole na hraničním přechodu v Harrachově vozidlo značky Audi. To však ještě nevěděli, že bylo auto uvedené značky odcizeno. Událost byla oznámena na policii až druhý den ráno,“ shrnul mluvčí policie Petr Kmínek.

Jakmile se policista přiblížil k autu, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět. Po krátké honičce se mužům zákona ztratilo ujíždějící auto poblíž Szklarske Poręby.

Majitel přišel s Audi o věci v hodnotě skoro 50 tisíc korun, které měl uvnitř.Celková škoda tak přesahuje 200 tisíc korun. „Případ byl kvalifikován jako neoprávněné užívání cizí věci, za což hrozí v případě dopadení pachateli trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřel mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Audi, Polsko, Harrachov, Audi A6

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pronásledovali ukradenou Audi až do Polska, u Szklarske Poręby jim zmizela  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.