Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Za 11 bodných ran mu hrozí i výjimečný trest. U soudu stanul muž obviněný z vraždy ve Vratislavicích

Chladnokrevně zasadil jedenáct bodných ran své oběti a to nejspíš jen kvůli finančnímu prospěchu v řádech několika tisícikorun. Řeč je o Františku Fejfarovi z Liberce, který dnes stanul před soudem. Je totiž obviněn z vraždy svého známého, kterého měl ubodat v jeho bytě ve Vratislavicích nad Nisou začátkem května loňského roku. Za to mu teď hrozí až výjimečný trest.

O celém případu jsme vás informovali krátce po činu. Svého známého navštívil Fejfar naposledy 12. května loňského roku, kdy také k vraždě došlo. Jednapadesátiletý muž obviněný z vraždy dnes odmítl vypovídat, na policii ale do protokolu uvedl, že na svého šedesátiletého známého zaútočil poté, co po něm chtěl starší muž pusu. „Měl jsem to asi řešit jinak, teď už to ale nevrátím,“ řekl tehdy Fejfar na policii.

Jeho výpovědi se rozchází s obžalobou hlavně v tom, zda byla celá vražda plánována. Zatímco Fejfar tvrdí, že jednal zkratovitě a reagoval tak na nátlak jeho kamaráda, kdy na něj zaútočil první věcí, kterou viděl, podle obžaloby měl celý útok rozmyšlený a naplánovaný. „Za vinu mu je kladeno to, že měl poškozeného zabít po předchozím uvážení a zejména z úmyslu získat majetkový prospěch,“ dodal státní zástupce Radim Kadlček.

Tomu by nasvědčovalo také to, že Fejfar v bytě zavražděného muže následně ukradl televizi, notebook, telefon, ale také prací prášky i mražené maso. To vše si odvezl domů a po pár hodinách se do bytu své oběti vrátil pro nabíječku a myš k notebooku. Zavražděnému muži vzal také z peněženky zhruba 4 tisíce korun.

Fejfar je podle svědeckých výpovědí rozeným lhářem. Rozpory budí jeho výpovědi o počtu předchozích trestů nebo zaměstnání, o kterém lhal například své bývalé přítelkyni. Obžalovaný muž také tvrdí, že se o sexuální orientaci svého známého dozvěděl až v moment, kdy po něm chtěl pusu. Sám o sobě říká, že je heterosexuál a muži ho nepřitahují. Před soudem však dnes zaznělo, že ve třech případech si Fejfar podal inzerát a hledal k sexu muže. Minimálně s jedním měl orální sex. Ze svědeckých výpovědí také vyplynulo, že zavražděný muž často hledal partnery prostřednictvím inzerátů nebo seznamek a zval si je domů.

Jednání bude pokračovat ve středu, kdy mají své závěry shrnout soudní znalci. Pokračovat budou také výslechy svědků.

Foto Bezedný Frank

Štítky vražda, František Fejfar, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, výpověď, Liberec, výjimečný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Za 11 bodných ran mu hrozí i výjimečný trest. U soudu stanul muž obviněný z vraždy ve Vratislavicích  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.