Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Rodina zavražděného ve Vratislavicích požaduje u soudu přes 4 miliony korun

Nároky pozůstalých se dnes zabýval Krajský soud v Liberci v případu vraždy šedesátiletého muže. Podle obžaloby ho v jeho bytě loni v květnu v Liberci-Vratislavicích 11 ranami ubodal jednapadesátiletý František Fejfar. Rodina zavražděného po obžalovaném požaduje přes čtyři miliony korun jako nemajetkovou újmu a skoro 100 tisíc korun za náklady spojené s pohřbem a dalšími výdaji. Obžalovanému hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Rozsudek zřejmě zazní na příštím líčení, které bude v květnu.

Muž, který se stal obětí vraždy, byl v částečném invalidním důchodu. Každé z jeho tří dospělých dětí po Fejfarovi požaduje tisíc korun, tři sestry zemřelého po půl milionu a jedna 300 tisíc korun. Jejich nároky obhajoba zpochybňuje. Argumentuje tím, že se zemřelým nebyla rodina v žádném bližším kontaktu. Dnes u soudu vypovídala nejstarší z jeho dcer. "Postihlo nás to všechny. Nebydleli jsme sice spolu, neviděli jsme se, ale když jsme potřebovali pomoc, poradit, tak jsme věděli, že tady je," uvedla. Naposledy ho osobně viděla před 15 lety, v občasném kontaktu s ním byla, stejně jako další jeho nejbližší příbuzní, přes facebook, skype či telefon. Častěji vídal jen jednu sestru, která žila v Liberci.

Obžalovaný u soudu nevypovídal, na policii se ale k činu přiznal. Podle jeho verze vraždu neplánoval, v tom se rozchází s obžalobou. V ní se uvádí, že si vražedný nástroj, kuchyňský nůž s devíticentimetrovou čepelí, přinesl z domova. Zavražděný byl homosexuál, který si často hledal partnery přes inzeráty nebo seznamky a zval si je domů. Fejfar byl u něj několikrát na návštěvě. Tvrdí ale, že o homosexuálních sklonech svého hostitele nevěděl a chodil tam jen na kávu. Podle jeho verze loni 12. května zpanikařil, když se ho pokusil majitel bytu políbit. V reakci na to vzal Fejfar nůž ležící na kuchyňské lince a bodl. Další rány si prý nepamatuje. Po činu Fejfar vzal své oběti 4800 korun v hotovosti a z bytu si odnesl věci za více než 12 tisíc korun - televizor, notebook, prášek na praní či maso z mrazáku. Do bytu oběti se Fejfar vrátil ještě jednou pro myš a nabíječku k notebooku.

Fejfar byl několikrát trestán za neplacení alimentů a krádeže. I zavražděnému ukradl pár dnů před jeho smrtí mobil. Dnes se u soudu četla výpověď jedné bývalé družky Fejfara, jíž dluží na alimentech za dvě děti přes 200 tisíc korun. Podle družky má Fejfar pět dětí, na něž neplatí.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky František Fejfar, vražda, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Liberec, Facebook, Skype

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodina zavražděného ve Vratislavicích požaduje u soudu přes 4 miliony korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.