Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděj ukradl ze stavby vrtná kladiva za statisíce. Policie žádá veřejnost o pomoc

Jablonečtí kriminalisté žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po odcizených vrtných kladivech, která na konci března letošního roku zmizela ze stavby vrtu pro tepelné čerpadlo za rozhlednou Královka v Janově nad Nisou. Každé z dvou kladiv váží až 100 kilogramů, jejich cena je 200 tisíc korun. Ke krádeži mělo dojít mezi 24. a 29. březnem.

„Nelze je použít na jinou než vysoce speciální vrtnou činnost, například na vrty pro tepelná čerpadla tak, jak to bylo v tomto případě.  Jednotlivé odcizené kusy vrtných kladiv byly dlouhé přibližně jeden metr,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Pokud by se policistům podařilo zloděje dopadnout, hrozí mu vzhledem k výši škody až pět let za mřížemi. „Kriminalisté proto žádají občany, kteří mají jakékoliv poznatky k odcizeným vrtným kladivům včetně vrtných korunek, aby je sdělili policistům na kterékoliv policejní služebně nebo na bezplatné lince 158,“ dodala mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky Janov nad Nisou, Královka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl ze stavby vrtná kladiva za statisíce. Policie žádá veřejnost o pomoc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.