Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči řešili požáry: Hořel přístřešek na auto v Liberci i chalupa v Jindřichovicích. Její majitel se popálil

Kromě technických pomocí a zásahů u nehod řešili hasiči od včerejšího podvečera několik požárů. Hořela chalupa v Jindřichovicích pod Smrkem, návěs s bavlnou v Plavech i přístřešek na auto v Liberci. K poslednímu požáru vyjížděli hasiči krátce po čtvrté hodině dnes ráno do Martinic.

Ale popořádku. Nejprve byl v 17:45 nahlášen požár bavlny na návěsu kamionu v Plavech na Jablonecku. „Do příjezdu hasičů se oznamovateli podařilo pomocí ručních hasicích přístrojů požár zastavit. Přesto některé balíky žhnuly a hasiči je rozebírali a dohašovali. Provedli také kontrolu termokamerou,“ popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. A příčina požáru? Mechanická jiskra v souvislosti s dopravní nehodou, kdy kamion projížděl pod nízkým mostem.

V 18:59 vyrazilo pět hasičských jednotek do Jindřichovic pod Smrkem. Tam hořela rekonstruovaná chalupa. „Požár zasáhl přízemí domu a částečně také stropní konstrukci. Ještě před příjezdem hasičů se snažil požár likvidovat majitel hasicím sprejem. To se mu ale nepodařilo, sám se popálil, nadýchal kouře a byl odvezen ZZS,“ řekla Štrauchová.

Požár zničil přístřešek na auto

Krátce před čtvrtou hodinou ráno byli povoláni hasiči z Růžodolu do Zelné ulice v Liberci. Hořel tak přístřešek, pod kterým bylo zaparkované auto. „S požárem poškozeným vozem vyjel ze stání sám majitel, neutrpěl žádné zranění. Požár zničil přístřešek, rozšířil se na uskladněné dřevo a dostal se také pod střechu vedle stojící garáže,“ popsala mluvčí. Hasičům se podařilo oheň zpacifikovat tak, aby se nerozšířil na rodinný dům. „Zásah probíhal v dýchací technice,“ dodala Štrauchová.

Klidnou noc neměli ani hasiči na Jilemnicku. Ve 4:17 hodin jim byl oznámen požár návěsu se dřevem v Martinicích v Krkonoších. „Řidič zareagoval velmi rychle a požár v motorové části stihl pomocí ručního hasicího přístroje a kbelíku s vodou uhasit. Hasiči pouze dohašovali drobná ohniska,“ popsala mluvčí. Škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun, příčinou byla technická závada.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, přístřešek, Liberec, chalupa, Jindřichovice, Plavy, Jindřichovice pod Smrkem, hrad Martinice, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči řešili požáry: Hořel přístřešek na auto v Liberci i chalupa v Jindřichovicích. Její majitel se popálil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.