Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muže, který během čtyř dní přepadl čtyři ženy, dopadla policie. Pomohla jedna z obětí

Policii se podařilo chytit muže, který v neděli a pondělí hrubým způsobem přepadl dvě ženy a ukradl jim kabelku. Na svědomí má minimálně další dvě krádeže. K dopadení zloděje pomohla jedna z přepadených, která policistům poskytla kvalitní popis. Ti pak lupiče během dvou hodin zatkli.

Jde o osmadvacetiletého muže z Jablonce, který má i přes svůj věk bohatou kriminální minulost. „Převážně to bylo za vloupání do aut nebo do různých objektů. Poslední obžaloba pro majetkovou trestnou činnost proti němu byla vznesena v březnu letošního roku a bránu věznice po posledním výkonu trestu odnětí svobody opustil na podzim loňského roku,“ řekla mluvčí policistů Ivana Baláková.

Policistům pomohlo i to, že zadržený muž měl odcizené věci a kabelky u sebe. „Ty nyní kriminalistům poslouží jako důkazní materiál. Po řádném zadokumentování všech potřebných podkladů a pak vrátí zajištěné věci jejich majitelkám. Jde nejenom o doklady, ale také o mobilní telefony nebo o kosmetický balíček, který si jedna z obětí v den loupeže zakoupila,“ dodala Baláková.

Lupiče se policistům podařilo dopadnout hned v pondělí, asi dvě hodiny po jeho posledním přepadení. Při něm nejprve uhodil oběť do obličeje, okradl ji, a když se bránila, ještě ji zfackoval. „Oloupená žena policistům poskytla kvalitní popis pachatele a jim se ho podařilo do dvou hodin po události zadržet v centru Liberce. Nezachránilo ho ani to, že se stačil převléknout do jiného oblečení,“ doplnila mluvčí.

Mladík nyní tráví čas ve vazbě, jelikož bylo více než pravděpodobné, že by v přepadávání pokračoval. Už v úterý jej vyšetřovatelka obvinila z krádeže a zločinu loupeže. „Obvinění bude možná rozšířeno ještě o další skutky, které již proběhly, ale jsou zatím ještě v prověřování,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto

Štítky Jablonec, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže, který během čtyř dní přepadl čtyři ženy, dopadla policie. Pomohla jedna z obětí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.