Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Zfetovaný Polák ujížděl hrádeckým policistům. Honičku zastavil až náraz do policejního auta

Policisté mají za sebou další pronásledování ujíždějícího polského řidiče. Toho naháněla ulicemi Hrádku nad Nisou hlídka místních policistů v neděli před druhou hodinou ranní. Šestadvacetiletý zfetovaný „neřidič“ se hlídce snažil zmizet do Polska, nezvládl však řízení a havaroval. Při tom navíc naboural policejní auto.

„Muž neměl za volantem co dělat, neboť není držitelem žádného řidičského oprávnění a dále jak sám policistům přiznal, řídil pod vlivem drog. Kromě toho na vozidle, které řídil, byly umístěny nesprávné registrační značky,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová, podle které ukázal test přítomnost pervitinu.

Honička začala na křižovatce Žitavské a Nádražní ulice, kde se zfetovaný polský řidič doslova vřítil do křižovatky se svým Peugeotem 106. Policisté za ním okamžitě vyrazili a snažili se ho nápisem „stop“ zastavit. Řidič ale nezastavoval a ujížděl dál ve směru na Polsko.

U kruhového objezdu začal blokovat policejní auto jízdou prostředkem silnice. „Po příjezdu na kruhový objezd řidič nezvládl řízení a levou boční stranou vozidla narazil do kamenné zdi kruhového objezdu, čímž došlo ke snížení jeho rychlosti. V tuto chvíli se v místech za kruhovým objezdem pokusila hlídka vozidlo předjet a zastavit,“ dodala mluvčí. V ten moment ale ujíždějící řidič prudce strhl řízení vlevo a narazil do policejního vozidla. „Po střetu dostalo pronásledované  vozidlo smyk a bylo následně odmrštěno vlevo mimo vozovku, kde se také zastavilo,“ uzavřela mluvčí.

Při nárazu se lehce zranil spolujezdec z ujíždějícího auta, na ošetření v Krajské nemocnici Liberec ale skončil také řidič. Tomu teď za násilí proti úřední osobě hrozí až šest let za mřížemi. Jeho stíhání probíhá na svobodě.

Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky Polsko, kruhový objezd, Hrádek nad Nisou, Krajská nemocnice Liberec, Peugeot 106

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zfetovaný Polák ujížděl hrádeckým policistům. Honičku zastavil až náraz do policejního auta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.