Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jediný dealer heroinu v kraji sedí ve vazbě. Jeho zadržení bylo vysvobozením pro odběratele

Jako nejnávykovější a nejnebezpečnější droga na "trhu" je označován heroin. S ním se kriminalisté setkávají především ve velkých městech, třeba v Praze a na Ostravsku. Poptávka po této droze v Libereckém kraji je minimální a po nedávném zásahu Toxi týmu bude bezpochyby ještě menší. Kriminalistům se totiž podařilo zadržet jediného dealera této drogy v Libereckém kraji.

Pětatřicetiletý muž, který je mimo jiné sám na heroinu závislý, podle policie prodal od roku 2013 minimálně 1,5 kilogramu této drogy. Před nedávnem ale skončil v rukou policistů a hrozí mu až 12 let ve vězení. Na rozsudek si do té doby počká ve vazbě.

V Libereckém kraji jde o výjimečný případ, mnohem více je v regionu mezi uživateli drog rozšířen pervitin nebo marihuana. „S heroinem se běžně nesetkáváme, situace u nás je podstatně jiná, než třeba v Ústí a Praze, kde je po heroinu větší poptávka. S několika gramy jsme se setkali především při náhodném záchytu,“ dodal vedoucí protidrogového Toxi týmu Pavel Folprecht.

U zadrženého muže doma našla policie 20 gramů této drogy, kterou měl nejspíš připravenou pro své odběratele, ale také pro vlastní potřebu. Sám totiž denně užíval zhruba 2,5 gramu heroinu, což je při ceně zhruba 1250 korun za gram celkem drahá "sranda".

Podle kriminalistů je heroin velmi nebezpečnou drogou především kvůli závislosti, která nastává i po první dávce. „Zajímavé na tomto případu byly i reakce některých osob, které si na heroinu vytvořily závislost. Rozkrytí případu policií pro ně bylo jistým vysvobozením. Závislost již nezvládali a propadali se do finančních problémů. Kvůli droze se stále více zadlužovali, čímž se ruku v ruce nesly i sociální, ale i zdravotní problémy. Tyto osoby figurují v případu v pozici svědků,“ vrchní komisař policie v Libereckém kraji Martin Müller. Zatímco narkomani závislí na pervitinu většinou s policisty nespolupracují, u heroinu to bývá naopak. Jeden z odběratelů drogy od zadrženého dealera se už ze závislosti léčí.

Odkud dealer drogu získával, je předmětem šetření. Asi nejrozšířenější je dovoz po takzvané „balkánské trase.“ Podle šetření kriminalistů byl zadržený dealer jediným prodejcem heroinu v Libereckém kraji.

Foto Policie ČR

Štítky droga, heroin, Liberecký kraj, Praha, policie, okres Ostrava-město, Martin Müller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jediný dealer heroinu v kraji sedí ve vazbě. Jeho zadržení bylo vysvobozením pro odběratele  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.