Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Noční tragický požár mohla způsobit technická závada i nešťastná náhoda

Vyšetřovatelé stále zjišťují příčinu nočního požáru, při kterém zahynul majitel domu. Plameny zachvátily rodinný dům v Nové Vsi nad Popelkou před druhou hodinou ranní. Během hašení našli hasiči v objektu torzo lidského těla osmačtyřicetiletého majitele domu. Co požár způsobilo, není zatím jasné.

„V dopoledních hodinách bylo provedeno ohledání místa požářiště, a to také za přítomnosti vyšetřovatele hasičského záchranného sboru a policejního psovoda se služebním psem určeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Tímto ohledáním se dosud nepodařilo určit příčinu požáru a v tuto chvíli tedy nemůžeme zatím vyloučit technickou závadu na zařízení domu, nešťastnou náhodu ani cizí zavinění. Další ohledání místa události bude v následujících dnech pokračovat,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Příčinu smrti muže bude muset určit nařízená soudní pitva.

Požár rodinného domu zaměstnal tři jednotky hasičů. "Na místo byli přivoláni profesionální hasiči ze Semil s dobrovolnými hasiči z Lomnice nad Popelkou a Nové Vsi nad Popelkou. V době příjezdu hasičů byla požárem zasažená kompletně střešní konstrukce na objektu," popsala rozsah požáru mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Plameny se podařilo lokalizovat před třetí hodinou ranní. Oheň na domě napáchal škody za 700 tisíc korun, příčina je v šetření. 

Foto HZSLK

Štítky požár, dům, Nová Ves nad Popelkou, Hasičský záchranný sbor, Semily, Lomnice nad Popelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční tragický požár mohla způsobit technická závada i nešťastná náhoda  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.