Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V kempu v Dolánkách řádil neznámý zloděj, rekreanty okradl o věci za desítky tisíc korun

Trávíte letní prázdniny v kempu? Mějte se raději na pozoru. Do kempů se totiž v sezoně stahují zloději, kteří páchají mnohatisícové škody. Například v Dolánkách řádil ze soboty na neděli neznámý chmaták, který okradl rekreanty o věci v hodnotě 76 tisíc korun. Po jeho totožnosti pátrají policisté.

„Pachatel vnikl do některých stanů dokonce v době, kdy tu rekreanti spali,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Švýcarské rodině ukradl ze stanu iPhone 4S a klíčky od auta, kterými si poté otevřel a ukradl z něj skoro 10 tisíc korun. Podobně dopadl také dvaadvacetiletý mladík, kterému nejspíš stejný zloděj rozřízl stan a odnesl si mobilní telefon a dvě osušky.

A okradených je daleko více. Chmaták okradl také devětačtyřicetiletého Holanďana, o jedenáct let mladšího turistu z Mladé Boleslavi a osmačtyřicetiletého muže z Prahy. Ve všech případech šel zloděj převážně po mobilních telefonech.

„Posledním okradeným je muž z Mladoboleslavska. Ten inkriminovanou noc přespával ve Fordu Transit, který si na noc jen zavřel, ale neuzamkl ho. Zloděj toho využil a z přihrádky na palubní desce mu odcizil peněženku, ze které si vzal 7 tisíc korun a pak ji pohodil venku,“ doplnila mluvčí policie. Její majitel ji ráno našel a zjistil, že mu v ní zůstalo ještě 10 tisíc korun. Ty zloděj ve tmě přehlédl, protože byly uložené v jiné přihrádce peněženky.

Celková škoda je vyčíslena na bezmála osmdesát tisíc korun. „Vše nasvědčuje tomu, že má všechny krádeže na svědomí stejný pachatel či skupina pachatelů. Na případu nyní intenzivně pracují policisté obvodního oddělení policie v Turnově,“ uzavřela Baláková.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, stan, iPhone 4S, Praha, Mladá Boleslav, okres Mladá Boleslav, Ford Transit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kempu v Dolánkách řádil neznámý zloděj, rekreanty okradl o věci za desítky tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.