Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Auto ukradené v Hrádku našli policisté po hodině v Jablonci. Pomohl jim GPS lokátor

Štěstí v neštěstí měla v pondělí večer majitelka Škody Rapid, která si vyrazila užívat slunečného dne na Kristýnu na okraji Hrádku nad Nisou. V odpoledních hodinách jí kdosi auto v hodnotě čtvrt milionu korun ukradl, díky GPS lokátoru se ho ale ještě tentýž den podařilo nalézt. Škodovka byla odstavena v nedalekém Jablonci nad Nisou. Po nezbytných úkonech se tak auto mohlo vrátit k majitelce.

Auto majitelka zaparkovala na parkovišti v areálu v dopoledních hodinách, večer už ale na místě nestálo. „K autu se během dne ještě několikrát vracela. Při svém odchodu vždy vozidlo řádně uzamkla. Když se však vrátila k vozidlu kolem sedmé hodiny večer, místo, kde jej původně zaparkovala, bylo prázdné,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Ukradené auto bylo ale vybaveno GPS lokátorem, který majitelku směroval do Mechové ulice v Jablonci nad Nisou. Tam také okamžitě vyrazila policejní hlídka, která škodovku objevila před jedním z domů.

„Policisté vozidlo zajistili a přivolali na místo kriminalistického technika, policejního psovoda se služebním psem a kriminalisty. Kriminalistický technik na místě zajistil stopy a kriminalisté provedli šetření v okolí místa nálezu. Poté, co policisté provedli potřebné úkony trestního řízení, předali vozidlo zpět jeho majitelce,“ uzavřela mluvčí. Podle ní zloději hrozí až dva roky za mřížemi za neoprávněné užívání cizí věci.

V letošním roce mají policisté na Liberecku evidováno od ledna do konce července celkem 147 krádeží motorových vozidel. Za celý loňský rok došlo celkem k 307 případům odcizení vozidel. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky GPS, Jablonec nad Nisou, Hrádek nad Nisou, ŠKODA AUTO a.s., Škoda Rapid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto ukradené v Hrádku našli policisté po hodině v Jablonci. Pomohl jim GPS lokátor  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.