Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tragická událost v Berlíně přinesla i zvýšená bezpečnostní opatření v kraji

Liberečtí policisté dnes přijali zvýšené bezpečnostní opatření v souvislosti s včerejším útokem v Berlíně. V ulicích měst se od dnešního rána objevuje více policejních hlídek, které jsou nyní vyzbrojeny dlouhými střelnými zbraněmi. Informaci potvrdila mluvčí Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Vlasta Suchánková.

„Policie v Libereckém kraji přijala zvýšená bezpečnostní opatření. V rámci nich jsou již od rána v ulicích kraje na dvě desítky policejních hlídek. Policisté vyzbrojeni dlouhými zbraněmi monitorují situaci zejména v místech s větší koncentrací osob, tedy náměstí, autobusová či vlaková nádraží, obchodní a nákupní centra,“ dodala mluvčí. Podle ní v rámci preventivních opatření spolupracují policisté i se strážníky městské policie, kdy společně monitorují předem vytipované lokality. 

Při pondělní tragické události pod koly kamionu na vánočním trhu v německé metropoli zahynulo přes deset lidí a desítky dalších byly zraněny. Německá média tvrdí, že kamion řídil Pákistánec, který do země přišel jako uprchlík.

Foto Dominik Svoboda

Štítky bezpečnostní opatření, Berlín, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická událost v Berlíně přinesla i zvýšená bezpečnostní opatření v kraji  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.