Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Další policejní honička. Poláka, který ujel bez placení z čerpací stanice, pronásledovali až za hranice

Honičku z Liberce až do Polska mají za sebou policisté, kteří v neděli v půl šesté v podvečer naháněli ujíždějícího Poláka. Devětadvacetiletý cizinec stihl během pěti minut se svým Nissanem natankovat na dvou čerpacích stanicích v Liberci v Nákladní a Londýnské ulici za více než 5 500 korun. Tak nějak ale zapomněl zaplatit. Policisté ho po dvacetikilometrové honičce zastavili až na území Polska.

„Okresní státní zastupitelství v Liberci na něj ještě před tímto incidentem vydalo příkaz se zadržením pro jeho jinou trestnou činnost. Navíc vyšlo najevo, že má na Liberecku kromě nedělní krádeže pohonných hmot na svědomí ještě dalších minimálně osm újezdů bez placení. V této souvislosti se proto bude zodpovídat z přečinu krádeže,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Mladík se bude zpovídat také z násilí proti úřední osobě se zbraní, čehož se dopustil tím, že naboural policejní auto, ve kterém seděli policisté. „Řidič služebního vozidla i jeho kolega při tomto nárazu utrpěli naštěstí jen lehčí zranění v podobě pohmožděnin, přičemž jeden z nich musel navštívit lékaře. Za to ho český soud může poslat do vězení až na šest roků. Škoda na služebním vozidle se pohybuje řádově v desítkách tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Honička modrého Nissanu začala v Liberci, kdy policisté zjistili, že po nezaplacení na dvou čerpacích stanicích míří k Hrádku nad Nisou. Po ujetí zhruba 20 kilometrů se ho pak pokusili zastavit na kruhovém objezdu v Hrádku nad Nisou služebním autem.

„Jakmile řidič zátaras zpozoroval, vyhnul se mu a začal projíždět kruhový objezd v protisměru. Když se ho policisté pokusili zastavit znovu a postavili mu do cesty služební vozidlo s rozsvíceným nápisem "STOP", tak ani nepřibrzdil, naboural do něj a pokračoval v jízdě směrem na Polsko,“ doplnila Baláková. V ten moment mu byli v patách také policisté ze silničního dohledu, kteří za ním uháněli do Polska.

Na prvním kruhovém polském objezdu Nissan sjel na cyklostezku a pokračoval divokou jízdou po ní. „Po silnici první třídy, která je s touto cyklostezkou souběžná, se pohybovalo vozidlo krajských dopravních policistů. To potom na nejbližším možném místě u dalšího kruhového objezdu sjelo ze silnice na cyklostezku, aby Nissanu nadjelo, což se podařilo,“ uzavřela mluvčí.

Cizinec se ocitl v pasti. Za sebou měl hrádecké policisty a před sebou jejich kolegy z krajské dopravky. Auto proto zastavil a snažil se utéct, ovšem skončil v rukách policistů.

Štítky čerpací stanice, Polsko, Liberec, Nissan, kruhový objezd, cyklostezka, Liberecký kraj, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Další policejní honička. Poláka, který ujel bez placení z čerpací stanice, pronásledovali až za hranice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.