Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Penzion Chlum v plamenech. Hasiči se s ohněm prali několik hodin

Mračna dýmu nad Vyskeří dávala v pátek odpoledne tušit, že se děje něco zlého. V 15:28 byl na tísňovou linku oznámen požár penzionu Chlum v Lažanech. Hasiče čekal těžký zásah, penzion se nachází v těžko přístupném terénu v prudkém kopci. Oheň zasáhl část penzionu s apartmány. Škoda jde do milionů.

„Většina cisteren musela zůstat zhruba 150 metrů nad penzionem a odtud hasiči vytvořili dopravní vedení. Pro zlepšení sjízdnosti komunikace byl povolán posypový vůz a traktor s radlicí,“ popsala mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Nejprve se hasiči soustředili na záchranu druhé části penzionu s restaurací. Tu se před plameny nakonec podařilo uchránit. S druhou částí už to bylo horší, po příjezdu hasičů byla střecha v plamenech. Na místo nakonec dorazilo celkem dvanáct hasičských jednotek. „V době vzniku požáru se v objektu nikdo nenacházel, nikdo nebyl zraněn,“ doplnila mluvčí.

Během zásahu hasiči rozebírali trhacími háky a dalšími nástroji plechovou střešní konstrukci, pod kterou se požár neustále šířil. „V 18:17 hodin hlásil velitel zásahu lokalizaci, poté hasiči ještě dohašovali skrytá ohniska. Příčina požáru a škoda jsou předmětem šetření hasičských vyšetřovatelů a PČR,“ uzavřela Štrauchová.

Požár penzionu Chlum

Pátek, 27. ledna 2017, 20:29

Požár penzionu Chlum
Požár penzionu Chlum

Autoři | Foto HZS LK

Štítky penzion, požár, Vyskeř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO:  Penzion Chlum v plamenech. Hasiči se s ohněm prali několik hodin  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.