Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na úřad přišly obálky s neznámou látkou. Jedna žena skončila v nemocnici

Dvě obálky s neznámým práškem dorazily ráno na tanvaldský obecní úřad. Na místě pak zasahovali hasiči, záchranáři i policisté. Ti celý úřad evakuovali, celkem šlo o třicet lidí. Čtyři lidé přišli do kontaktu s obálkami. Žena, která jednu z obálek otevřela, byla převezena na pozorování do tanvaldské nemocnice.

„Hasiči na úřadu zasahovali v protichemických oblecích. Provedli dekontaminaci zasažených míst i pracovníků, kteří se s obálkami dostali do styku a podezřelé obálky s neznámou látkou zajistili,“ řekla mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová. Obálky jsou nyní na cestě do Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany v Kamenné, kde odborníci provedou jejich analýzu.

Přímo na úřadě přišla do styku s obálkou žena, která ji otevřela. „Ženu jsme převezli na pozorování do tanvaldské nemocnice,“ řekl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Policisté nyní zjišťují, kdo obálky na úřad poslal. „Obě obálky byly určeny pro dvě zaměstnankyně ze sociálního odboru. Zaměstnanec Městského úřadu vyzvedával jako vždy v budově České pošty v Tanvaldu poštu pro Městský úřad, a to z P.O.Boxu, kde byla zásilka uložena. Již na poště se mu z jedné z obálek začal sypat bílý prášek, proto obě obálky umístil do igelitové fólie a přivezl na Městský úřad,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté provedli i šetření v budově České pošty, která byla z preventivních důvodů uzavřena. „Zjišťují, zda někdo ze zaměstnanců nepřišel do přímého kontaktu s neznámou látkou. Na místě jsou i hasiči pro případné provedení dekontaminace,“ dodala Šrýtrová.

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky nemocnice, obecní úřad, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na úřad přišly obálky s neznámou látkou. Jedna žena skončila v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.