Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Falešný major chtěl zatýkat v baru Shark v Liberci, sám pak skončil v policejní cele

Podobný případ policisté nepamatují. Když se jim v pondělí kolem druhé hodiny ranní rozezvučil telefon na lince 158, ještě netušili, že budou mít tu čest s falešným policejním majorem, který i přes pokročilou hodinu „zasahoval“ v jednom z libereckých barů. Na místo je volal právě on, jelikož měl podezření, že je v baru celostátně hledaná osoba. To se ale nepotvrdilo a samotný samozvaný strážce zákona skončil v policejní cele.

Do baru Shark vyjížděli policisté v pondělí dvě hodiny po půlnoci. Už před barem je čekal falešný major v policejní uniformě.

„Byl oblečen do černé policejní kombinézy se žlutými nápisy policie a hodnostním označením majora. Policie ho ale nezaměstnává. Policisty prioritně zajímalo to, zda se v baru skutečně nachází někdo v pátrání, což na místě prověřili a zjistili, že tomu tak není. Nikdo z hostů žádný problém se zákonem neměl, to se ale nedalo říci o oznamovateli,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Kromě toho, že se snažil všechny hosty oklamat policejní uniformou, tak také použil falzifikát služebního průkazu, když se s ním prokázal jednomu z hostů a vyzval ho, aby mu předložil doklad totožnosti. „To se policisté na místě dozvěděli od svědků. Muž jim svůj „služební průkaz“ ochotně ukázal. Společně s uniformou si ho údajně zakoupil na internetu a nalepil si do něj svou fotografii,“ dodala mluvčí.

Policistům bylo už na první pohled jasné, že jde o padělek, což mimo jiné vytušili také hosté restaurace. Jak přišel k doplňkům uniformy, policisté budou zjišťovat a v této souvislosti si vyžádají znalecký posudek na jejich pravost.

Třicetiletý Liberečan vydávající se za policistu tak skončil v policejní cele. V době zadržení měl v sobě 2,58 promile alkoholu. Když vystřízlivěl, obvinili ho z přisvojení pravomoci úřadu a padělání a pozměnění veřejné listiny, za což ho soud může poslat až na tři roky do vězení.

„Obviněný do protokolu vypověděl, že si na sebe uniformu oblékl jenom proto, že s policií sympatizuje a chce ji být užitečný. V restauraci prý jednal v dobré víře a byl přesvědčen o tom, že jeden z hostů je skutečně osobou v celostátním pátrání,“ uzavřela Baláková.

Foto Dominik Svoboda

Štítky vězeňská cela, Liberec, uniforma, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný major chtěl zatýkat v baru Shark v Liberci, sám pak skončil v policejní cele  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.