Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté se zaměřili na nelegální zaměstnávání cizinců v čokoládovně, pěti lidem hrozí vyhoštění

Cizinecká policie se opět zaměřila na nelegální zaměstnávání cizinců. Tentokrát si muži zákona ke své kontrole vybrali objekt čokoládovny v Jablonci nad Nisou, kde jsou zaměstnáváni především Ukrajinci, Bulhaři, Rumuni a Moldavané. Mezi pětaosmdesáti zaměstnanci odhalili sedm přestupků, za které rozdali pokuty v hodnot 3500 korun.

„V 5 případech zjistili podezření na nelegální zaměstnávání. V těchto případech zahájili s cizinci řízení ve věci vyhoštění pro nelegální zaměstnání. Týkalo se to třech cizinek z Moldávie, jedné ženy z Ukrajiny a jednoho muže z Ukrajiny," shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Nelegální zaměstnávání cizinců je v Libereckém kraji nejčastějším důvodem vedení správního řízení ze strany cizinecké policie. Výsledkem bývá velmi často vyhoštění ze země. „V tom případě je pak cizinec povinen opustit ve stanovené lhůtě území České republiky na dobu, kterou mu stanoví cizinecká policie. V případě nerespektování tohoto rozhodnutí hrozí cizinci trestní stíhání pro přečin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uzavřela mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky Cizinecká policie, Jablonec nad Nisou, Ukrajina, Moldávie, Česko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

winki winki

Tak pokuta mi vychází na 500 korun na osobu. Skutečně trest jak má být. Nerozumím že jim hrozí vyhoštění, naložit do dobytčáku a šup s nimi za hranice. A co pan majitel firmy ? Pokutička žádná ?

Neděle, 12. února 2017, 17:13Odpovědět

Policisté se zaměřili na nelegální zaměstnávání cizinců v čokoládovně, pěti lidem hrozí vyhoštění  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.