Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V areálu v Ruprechticích proběhly biatlonové závody. Přijelo dvě stě biatlonistů

Biatlonový klub Liberec po uvolnění koronavirových opatření uspořádal 14. června ve svém areálu v Ruprechticích 6. ročník závodu v biatlonovém sprintu – délky tratí od 600 metrů pro nejmladší až po 4 km pro muže. Pořadatele příjemně překvapilo 200 přihlášených závodníků, v konkurenci dalších pořadatelů v ČR ve stejném termínu se potvrdilo, že do Liberce závodníci rádi jezdí. A naštěstí v dané situaci i přálo počasí, které ve vztahu k dalším územím ČR ani lepší být nemohlo…

Dopoledne závodili žáci, kteří střílí ze vzduchovky, v pauze byla zábavná soutěž týmů střelecký souboj, odpoledne kategorie dorostu a dospělých, kteří střílí z malorážky. V obou závodech se dokázali prosadit i domácí, kterých startovalo 26. Konkurence bylo velká – na předních místech byli závodníci z renomovaných klubů, kteří patří k nejlepším v republice.

V kategorii přípravky zvítězila domácí Karolína Regnerová před Procházkovou z Klecan a Pšenkovou z KB Trefa Mladá Boleslav. Dalším úspěchem žáků bylo 5. místo Jolany Závacké v kategorii W14. V kategorii dorostu M16 překvapil skvělým výkonem Jakub Farský, který v těžké konkurenci zvítězil před Břenkem z Jílového a Kašparem z KB Trefa. Jakub měl dobrou střelbu a vynikající běh. V této kategorii se dařilo i Štěpánu Kuřákovi, který skončil čtvrtý a Petru Patzákovi, který byl pátý. Ve stejné kategorii dívek dosáhla pěkného výsledku Veronika Šípková, která doběhla bronzová s výbornou střelbou 1+3. Výborně pro domácí dopadla kategorie žen W41. Na prvních dvou místech skončily závodnice KB Liberec – zvítězila díky výborné střelbě (1+2) Jana Gittlerová a druhá byla Jana Farská, která měla výborný běh! V kategorii mužů M46, které dominovala legenda biatlonu Jaromír Šimůnek z SKP Kornspitz, získali Tomáš Regner čtvrté a Pavel Farský páté místo.

Závody se tak vydařily KB Liberec nejen po stránce pořadatelské, ale i závodní. Jejich závodníky v kategoriích dorostu a dospělých čeká příští týden Český pohár v Bystřici pod Hostýnem, žákovské kategorie potom další týden první kolo Českého poháru ve Starém Městě pod Landštejnem.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Biatlon Liberec

Štítky biatlon, závody, Liberec, Ruprechtice, Česko, sportovní střelba, Jaromír Šimůnek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu v Ruprechticích proběhly biatlonové závody. Přijelo dvě stě biatlonistů  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.