Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Čekáme, co bude, zní z Rokytnice. Největší skiareál v kraji začal zasněžovat

Krkonošská Rokytnice nad Jizerou, která je největším lyžařským střediskem v Libereckém kraji, zahájila tento týden zasněžování sjezdovek. Stejně jako další skiareály čeká na rozhodnutí vlády, za jakých podmínek bude možné v zimě lyžovat. „Pracujeme a připravujeme se, jako by se nic nedělo. A čekáme, co AHS (Asociace horských středisek) a Národní sportovní agentura vyjedná," řekl ředitel rokytnického areálu Vít Pražák.

Balíček opatření pro skiareály by měl být hotov příští týden. Měl by obsahovat například pravidla pro provoz na lanovkách, ve frontách u vleků, půjčoven sportovního vybavení nebo pro stravovací zařízení na sjezdovkách. Podle Pražáka si omezení vyzkoušeli už v letní sezoně a nebude problém je aplikovat i na zimu. Částečnou ochranu lyžařům podle něj navíc zajišťuje vybavení.

Ve Skiareálu Ještěd využili mrazů a pustili sněhová děla

Ve Skiareálu Ještěd využili mrazivého počasí posledních dní a pustili sněhová děla. Zasněžuje se v horní části sjezdovek Nová Skalka a na Liberecké. Sněhová děla pustili v noci z pátku na sobotu a také v noci na neděli. V neděli přes den...

„Když si vezmete, že lyžař má helmu, brýle, rukavice a 90 procent šátek přes ústa. A navíc lyže vepředu jsou minimálně metr a vzadu 60 centimetrů, takže už toto je nějaká distance, která mezi lidmi je," uvedl Pražák. Koridory při čekání na lanovky podle něj nebude problém vytvořit a lyžaři nemusí při nákupu skipasů stát v Rokytnici ve frontě před pokladnou. On-line prodej nabízí středisko už roky, loni si skipas takto pořídilo asi 15 procent lyžařů. „Využívá toho, čím dál tím více lidí," dodal Pražák.

Běžným způsobem se na sezonu zatím chystá také společnost Ski bižu, která provozuje tři největší areály v Jizerských horách, v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku. „Zatím nevíme, jak to bude. Nějaká omezení určitě budou. Uvidíme, jaký bude rozsah," řekl ředitel Ski bižu Pavel Bažant. I podle něj ale není problém zajistit organizačně fronty před lanovkami či vleky a také u pokladen. I lyžařské areály v Jizerských horách začaly zasněžovat, sněhu ale zatím mnoho není. „Vyzkoušeli jsme si to," uvedl Bažant.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ski Rokytnice

Štítky ČR, rekreace, počasí, koronavirus, Liberecký, hory, Rokytnice nad Jizerou, Národní sportovní agentura, Liberecký kraj, lyžař, lanová dráha, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Xxx

Bohužel půlka areálu nemá zasněžování a běží na dekády staré technice. Korupční Spartak nemá na zásadní investice a drží místní jako rukojmí (tedy kromě několika vyvolených). Město jde akciovce na ruku, ruka ruku myje, někteří sedí na více židlích.

Neděle, 29. listopadu 2020, 16:28Odpovědět

Čekáme, co bude, zní z Rokytnice. Největší skiareál v kraji začal zasněžovat  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.