Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tisícovka lidí vyzkoušela na jediný den novou sjezdovku na Ještědu. Areál se kvůli vládním nařízením opět uzavírá

Do skiareálu na Ještěd v Liberci dorazilo dnes přes tisíc návštěvníků. Kapacita sjezdovky byla vytížena. Lidem přálo i počasí, řekl ředitel střediska Jakub Hanuš. Dnešním zahájením sezony možnost lyžování ale končí. Na základě vládního nařízení se od neděle musí provoz ve skiareálech zastavit.

„Místy bylo až příliš hostů na tu sjezdovku, lehce to bylo na úkor komfortu lyžařů. Ale je vidět, že je zkrátka hlad po lyžování a potvrzuje to, že je škoda, že musíme zase zavřít," uvedl Hanuš.

Lyžovat mohli dnes lidé na Ještědu od 07:30 na sjezdovce Nová Skalka dlouhé 1,5 kilometru. Sjezdovka se připravovala před letošní sezonou.


Nová Skalka by měla odbourat největší nedostatek ještědského areálu, což byly úzké sjezdovky. Tato má na šířku až 45 metrů, pro celou ale zatím není dostatek sněhu.

V Česku se od neděle 27. prosince zpřísní opatření v boji proti šíření nového typu koronaviru, aby odpovídala nejvyššímu pátému stupni protiepidemického systému PES. Zastavit se tak bude muset i provoz lyžařských vleků. Lyžařské areály mohly otevřít 18. prosince.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky Ještěd, lyžování, sjezdovka, nařízení vlády, Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisícovka lidí vyzkoušela na jediný den novou sjezdovku na Ještědu. Areál se kvůli vládním nařízením opět uzavírá  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.