Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Víkendovou lyžovačku v neděli pokazil déšť a vítr. Lidí ve skiareálech moc nebylo

Návštěvnost ve skiareálech v Libereckém kraji poznamenalo špatné počasí spojené s deštěm a větrem. V sobotu, kdy lyžařům podmínky přály, se například do středisek provozovaných SKI Bižu v Jizerských horách vypravilo 1100 sportovců, v neděli už jen 400. Na Špičáku dokonce nejel kvůli silnému větru jeden z vleků.

„My tam máme ještě dva vleky dole, takže se jezdilo i na Špičáku i na Severáku," řekl ředitel Pavel Bažant. Bedřichovský areál by se měl kvůli oblevě otevřít až 25. prosince. Někteří si návštěvu areálů rozmysleli až v neděli, a to kvůli varování meteorologů před větrem.

Do hor v neděli nedorazilo ani moc běžkařů, informoval Martin Kunc, ředitel Jizerské o.p.s, která se stará o úpravu magistrály v Jizerských horách. Podle něj se však na nižším zájmů lidí o běžky podepsalo i pět dnů deště. „Trápí nás obleva," podotkl. Dodal, že pokud se v příštím týdnu ochladí, budou se stopy upravovat i na Vánoce. Zatím mají sportovci k dispozici 70 kilometrů stop.

Vrací se zima, bude mrznout a sněžit. Dočkáme se bílých Vánoc?

Přes naše území přechází studená fronta, ta kromě ochlazení a teplot pod bodem mrazu přinese i sněžení. To sice v nižších polohách nebude zřejmě až tak moc výrazné, přesto bychom se mohli dočkat bílých Vánoc.

Stovky lidí dorazily dnes do Harrachova, řekl za středisko Vlastislav Fejkl. K dispozici měli návštěvníci 1,8 kilometru dlouhou červenou sjezdovku do centra. Podle Fejkla jsou podmínky zatím horší a středisko čeká na mráz.

V Jizerských horách o víkendu zahájil provoz areál Černá Říčka a od minulého víkendu se lyžuje každý den v Kořenově, kde plánují zahájit od 25. prosince večerní lyžování. Skiareál Rokytnice nad Jizerou rovněž po pauze o víkendu přivítal lyžaře, o všedních dnech zatím však neotevře, přestože to mělo sportoviště v plánu.

Provozovatelé areálů netrpelivě vyhlížejli ochlazení, které přišlo v noci na pondělí. Předpověď slibuje mrazivé noci, mrznout na horách má i přes den. Podmínky pro lyžaře by se tak na vánoční prázdniny měly vylepšit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Rokytnice

Štítky počasí, rekreace, Liberecký kraj, hory, lyžování, skiareály, lyžař, Jizerské hory, Tanvaldský Špičák, Severák, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Víkendovou lyžovačku v neděli pokazil déšť a vítr. Lidí ve skiareálech moc nebylo  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.