Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladí tenisté bojovali o posledním adventním víkendu o návštěvu Wimbledonu

Poslední adventní víkend proběhly v pražském areálu Lob S. A. Bohnice další turnaje Race to Wimbledon 22. Tentokrát své síly změřili hráči a hráčky v kategoriích mladšího žactva a dorostu. Vzhledem k tomu, že minulý týden probíhal turnaj kategorie B mladších žákyň, byl turnaj U 12 prvním ze série Race to Wimbledon 22. To dorostenci se sešli už podruhé a byly vidět tváře, které byly úspěšné při prvním klání.

Mladí tenisté hrají o návštěvu Wimbledonu

Mezi dorostenci v rámci Com Sys Trade tour zvítězil ve finále Oliver Burda z Meteoru Praha nad minulým vítězem Bartem Šustou (F. H. TK Dobřichovice). Po nervózním prvním setu se hra zkvalitnila a také vyrovnala. Přes tuhý odpor nakonec Bart padl a vítězem se stal Oliver po setech 6:2 a 7:6.

Singl dorostenek v rámci Scan service tour přinesl vítězství Lucii Nouzové (Hamru), která nejdříve v semifinále udolala domácí starší žákyni Bellu Dirlbeck až v super tie breaku, když ve druhém setu odvrátila dva mečboly. Ve finále Lucka zvítězila nad Nelou Venclovou (Sokol Vysočany) 6:3 a 6:2 a plně si již vynahradila zklamání z prvního turnaje. Zvláště když ještě zvítězila v soutěži deblů společně s Nasťou Oktiabrevou (Hamr) a obhájila triumf z minula. Nyní ve finále porazily domácí pár Kateřina Ondráčková, Bella Dirlbeck až po dramatické koncovce 6:4 a 7:6. I finále deblů dorostenců má svého obhájce prvenství. Bart Šusta společně s Filipem Růžkem (Open Tennis Club) udolali ve více než vyrovnané bitvě 5:7, 6:4 a 1:0 domácího Filipa Brettla s Lukášem Dvořákem (Hamr).

Praha přivítá unikátní sérii tenisových turnajů. Mladí hráči z Liberecka se mohou dostat na Wimbledon

V Praze v prosinci odstartuje unikátní projekt, díky kterému mohou mladí tenisté z celé České republiky navštívit nejstarší a nejslavnější turnaj světa a jediný grandslam na trávě, Wimbledon. O návštěvu Wimbledonu a další velmi hodnotné ceny může...

V turnajích mladšího žactva se sešla výborná konkurence. Obzvlášť v soutěži chlapců spadající do Deloitte tour byla bodová hodnota na úrovni kategorie 8. Své postavení mezi startujícími potvrdili oba nejvýše nasazení. Ve finále zvítězil druhý nasazený Josef Kovář (Meteor Praha) nad pětatřicetibodovým Vojtou Jarošem (LTK Liberec) 6:2, 5:7 a 1:0. Stejně jako ve finále dorostenců i zde byl k vidění poměrně jednoznačný první set. Nakonec finále vyvrcholilo bitvou v super tiebreaku a přineslo vítězství Pepovi.

Finále singlů zařazeného do GHC Genetics mladších žákyň vidělo vítězství Kateřiny Foldové (LTK Teplice) nad Sárou Drábovou (SK Hamr) v poměru 6:4, 6:4. Finále deblů se stalo kořistí Beaty Marešové s Šárkou Stáňovou (TK Škoda Plzeň), když ve finále vybojovaly zápas plný zvratů a dospěly k vítězství nad Viktorií Ulich (Plíšková Tennis Academy) a Ellou Ulihrachovou (Plíšková Tennis Academy) v poměru 6:0, 3:6 a 1:0. Debly mladších žáků se staly kořistí favorizovaných Tommyho Luxy (TK Sokol H. Počernice) a Pepy Kováře. I zde zápas dospěl do dramatické koncovky, když Vojta Jaroš společně se Šimonem Janouškem (TK Slavia Plzeň) vzdorovali až nakonec padli 2:6 a 6:7.

Na Wimbledon se mohou dostat i diváci

Do 26. prosince probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jiří Knížek

Štítky tenis, kempy, mládež, Lob S.A. Bohnice, Praha, Wimbledon, návštěva, finále, Bohnice, soutěž, Josef Kovář, Deloitte, Škoda, Tábor J. A. Komenského

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Mladí tenisté bojovali o posledním adventním víkendu o návštěvu Wimbledonu  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.