Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na tradiční závod čekají ideální sněhové podmínky. V Deštném se jede Orlický maraton

PR článek

Druhou zastávkou největšího českého seriálu v dálkových bězích na lyžích bude Deštné v Orlických horách. Pojede se tam Orlický maraton, jenž má hlavní trasu na 40 kilometrů klasicky, ale v nabídce má i kratší závody. Součástí programu mezi sobotou a nedělí 5. až 6. února jsou také dětské závody.

Pro dospělé se připravují hned čtyři trasy. K závodům se zájemci mohou registrovat pomocí stránek ski-tour.cz, kde naleznou i další podrobnosti.

Závod v Orlických horách má až překvapivě náročný charakter. Start v běžkařském areálu v Deštném leží ve výšce kolem 650 m.n.m. a stopy běžce zavedou až do výšky více jak 1000metrové výšky. Závodění v Orlických horách má velkou tradici, neboť se letos bude konat již 38. ročník.

V sobotu pátého února otevřou program o půl desáté dětské závody. Rozehřívací trať na 20 kilometrů bruslením startuje o půl jedné. V neděli se krom královské trasy na 40 kilometrů jede i 20kilometrový závod a k dispozici bude i jednoduchá trať na 10 kilometrů.

Možnost přihlášení za nižší ceny online trvá do 2. února. V nabídce je také kombinace na sobotní i nedělní závody nebo speciální rodinné startovné na nejjednodušší trať. Mohou ho využít až dva dospělí a dvě děti.

V Orlických stopách panují skvělé běžkařské podmínky, neboť na tratích leží kolem půl metru sněhu,
a tak se pravidelně upravují. Zájemci si mohou vyzkoušet zajímavou trasu tzv. magentové stopy, kterou připravil partner seriálu T-Mobile. Její mapu najdete zde.

Seriál poté pokračuje vrcholem sezony v Bedřichově – ČEZ Jizerskou 50, která je největším závodem v Česku. V Jizerských horách závodní turné zůstane i následující týden, protože se od 18. do 19. února koná Bedřichovský Night Light Marathon. Únor uzavře Jesenický lyžařský maraton neboli JeLyMan (26.–27. 2. 2022). Nejen nenasytní fanoušci běžeckého lyžování se mohou zastavit také u polských sousedů a posbírat body do celkového hodnocení SkiTour i v partnerském závodě Bieg Piastów, který proběhne od 4. do 6. března. 15. sezónu ČEZ SkiTour uzavře 12. - 13. 3. Zadovská 30 v krásné šumavské krajině.

Tak vyrazte do stopy a využijte šanci získat startovné za výhodnější cenu.
Registrujte se na www.ski-tour.cz a těšíme se ve stopě! SKOL!


Termíny 15. ročníku ČEZ SkiTour:

  • Orlický maraton: 5.–6. 2. 2022, online registrace do 2. 2. 2022
  • ČEZ Jizerská 50: 11.–13. 2. 2022, online registrace do 30. 1. 2021
  • Bedřichovský Night Light Marathon: 18.–19. 2. 2022, online registrace do 16. 2. 2022
  • JeLyMan: 26.–27. 2. 2022, online registrace do 23. 2. 2022
  • Bieg Piastów: 4.–6. 3. 2022, partnerský závod u našich polských sousedů
  • Zadovská 30: 12.–13. 3. 2022, online registrace do 9. 3. 2021

Ohodnoť článek

Štítky Orlický, maraton, Deštné, Orlické, hory, běžky, závod, zima, sníh, sport, maratonský běh, ČEZ, Deštné v Orlických horách, Jizerská padesátka, Orlické hory, T-Mobile, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na tradiční závod čekají ideální sněhové podmínky. V Deštném se jede Orlický maraton  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.