Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Harrachově se ještě lyžuje. Sezona skončí na velikonoční pondělí

V krkonošském Harrachově skončí letošní lyžařská sezona o velikonočním pondělí. Jde o poslední zimní středisko v Libereckém kraji,které je ještě v provozu.

V Harrachově je skiareál otevřený každý den, lyžuje se za snížené ceny na více než dva kilometry dlouhé červené sjezdovce ve směru do centra. „I ve všední dny je poměrně plno. Včera (ve středu) bylo na parkovišti 100 aut, možná i více. Není to na celodenní lyžování, je to tak na dopoledne, ale tím jak v noci stále mrzne, tak je to pořád pěkné lyžování," řekl za areál Vlastislav Fejkl.

Na sjezdovce je podle něj sice stále půl metru sněhu, i tak provoz areálu skončí o velikonočním pondělí. „Harrachovská lanovka bude od úterý odstavená, budeme na ní měnit převodovku," uvedl Fejkl. Lanovka v předchozích letech vozila turisty nahoru i v letní sezóně, v květnu a v červnu místo ní bude jako náhradní sloužit lanovka na Rýžovišti. „Je to trochu stranou a zájem o Rýžoviště není tak velký, tak bude jen ve víkendovém provozu. Počítáme ale s tím, že pokud půjde vše podle plánu a stihne se to, tak od července začne po opravě jezdit harrachovská lanovka v denním provozu," dodal Fejkl.

Letošní zimní sezona bude pro harrachovský areál podprůměrná, lyžařů bylo oproti dlouhodobému průměru asi o 20 až 30 procent méně. Podle Fejkla jedním z hlavních důvodů nižšího zájmu byla omezení v souvislosti s pandemií covidu pro cestování cizinců, chyběla klientela z Polska i Německa. Areálu uškodilo také, že bylo méně ubytovaných turistů ve velkých hotelích ve městě. „I hotely nám potvrzují, že měly propad 30 až 40 procent a Harrachov jako areál byl vždy typický tím, že byla velká část klientely hotelová. Trochu nám to sice nahradili jednodenní lyžaři, ale ne úplně. Ale nestěžujeme si. Nějaký propad tam sice byl, ale ne takový, aby nás to nějak paralyzovalo," dodal Fejkl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Harrachov

Štítky počasí, rekreace, hory, Harrachov, lyžování, velikonoce, Velikonoční pondělí, lanová dráha, Liberecký kraj, Německo, Polsko, Ryžoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Harrachově se ještě lyžuje. Sezona skončí na velikonoční pondělí  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.