Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Poznejte krásy Jizerských hor s mapou v ruce

PR článek

Organizátoři loňského Mistrovství světa v orientačním běhu připravili pro fanoušky, diváky a širokou veřejnost další díl celoročního seriálu Czech O-Tour. Nabídnou tak závody pro všechny v další z unikátních lokalit loňského MS.

Letní víkend v Jizerkách 

Seriál tvoří 7 závodů. První dva se odehrály na jaře v Terezíně, poslední dva zase budou na podzim v pískovcových skalách na Kokořínsku. Prostřední díl seriálu se uskuteční o červencovém víkendu 16. – 17. 7. 2022 v Jizerských horách, v okolí Smržovky, Josefova Dolu, Tanvaldu a Dolního Maxova. Ve zdejším terénu na závodníky čeká velké množství kamenů, místy dokonce skalní labyrinty a pro podložku jsou typické porosty borůvčí. 

V pohodovém prázdninovém duchu zde kdokoli může absolvovat tři závody. Běžet mohou jak výkonnostní sportovci, tak malé děti, ale třeba i aktivní lidé v důchodovém věku. Na závody v orientačním běhu často vyráží celé rodiny o třech generacích. Organizátoři proto i pro ty, kteří teprve začínají, připravili na tratích pro veřejnost možnost účasti ve třech variantách: buď jako jednotlivec, ve dvojici nebo celá rodina.

Vyberte si obtížnost 

Zkoušeli jste někdy orienťák? Pokud ne, právě v rámci seriálu Czech O-Tour je možnost si vyzkoušet trať, která vám sedne. Organizátoři připravili 5 kategorií pro veřejnost s různou délkou a obtížností (barevně odlišené podobně jako u sjezdových tratí) a k tomu kategorie HDR, která se běžně vyskytuje u závodů v orientačním běhu i nyní. Kategorie HDR je určena dětem obvykle do 10 let, které doprovází rodiče. Trať je v terénu značena fáborky (červenobílé pásky). Kategorie pro veřejnost mají jednoduchá označení (začátečník, nebojsa, OPEN krátká, OPEN střední, OPEN dlouhá), takže je na startu ihned poznáte. Navíc můžete startovat v podstatě kdykoliv, čas startu je zcela na vás ve stanoveném intervalu. 

Lucifer cup – noční výzva

Jedním z bonusů, který si pořadatelé přichystali, je noční doprovodný závod v pátek večer před závodním víkendem. Na výběr je ze tří tratí, které měří od jednoho do tří kilometrů. Partnerem závodu je český výrobce kvalitních čelovek Lucifer. Účastníci díky tomu získají slevu na výrobky Lucifer, a pokud navíc porazí majitele této firmy, pak se jim sleva ještě navýší.  

Není to jen o závodech

Pořadatelé závodníkům nabízí ubytování v autokempu Tanvaldský Špičák, kde budou moci všichni u dobrého občerstvení zanalyzovat své úspěchy i chyby na trati. V sobotu večer se zde pak uskuteční i koncert. 

Kdo bude mít ještě chuť, může vyrazit na různé výlety po okolí. Doporučující tipy nalezne ve speciální mobilní aplikaci k závodům. V té samozřejmě najdete i startovní listiny a průběžné výsledky.

Přihlášky jsou spuštěné 

Registrace jsou spuštěné a nyní evidujeme již přes 800 přihlášených.  Kapacity jednotlivých závodů jsou omezené, proto nezmeškejte možnost se včas přihlásit. Veškeré informace k závodům najdete na www.o-tour.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jizerské hory, orientační běh, Czech O-Tour, Terezín, Tanvald, Smržovka, Josefův Důl, CHKO Kokořínsko - Máchův kraj, Dolní Maxov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poznejte krásy Jizerských hor s mapou v ruce  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.