Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

JBC 4X Revelations: Tomáš Slavík je opět neporažený, překvapivé vítězství v ženách přinesla Anna Slancová

Během uplynulého víkendu 15.–16. července se v Jablonci nad Nisou uskutečnil devátý ročník závodu světové série ve fourcrossu horských kol s názvem JBC 4X Revelations, na který se sjíždí fanoušci z celé republiky i ze zahraničí. Vítězství obhájil stále neporažený Tomáš Slavík, v kategorii žen zase přinesla zlato Anna Slancová.

Podle pořadatelů byl letošní ročník závodu opět velmi vydařený. Ani odpolední déšť neodradil fanoušky, kterých se na kopci během víkendu sešlo na 10 000.

Tomáš Slavík nedal soupeřům šanci

Vítězem hlavního závodu v kategorii mužů nebyl nikdo jiný, než zatím neporažený domácí závodník a organizátor akce Tomáš Slavík. „Všichni čekají, že vyhraju, říkají, jestli to už není nuda a jestli mě to pořád baví, ale závod JBC 4X Revelations je pro mě snad nejtěžší v sezóně, protože nejen závodím, ale týdny předtím akci organizuji, jsem pod velkým tlakem fyzicky i psychicky a proto je pro mě vítězství a spokojení návštěvníci vždy tou největší odměnou a satisfakcí po týdnech práce i tréninku. Všem děkuju za mega podporu a fandění," řekl Slavík.

Druhé místo zaujal polský závodník Gustaw Dadela, třetí a páté místo obsadili lokální závodníci Petr Pala a Dominik Kvapil, na čtvrtém místě skončil český rider Mikuláš Nevrla, informovala v tiskové zprávě Hedvika Mikešová

V kategorii žen zabodovala domácí bikerka Anna Slancová. „Dokázala v nelehké lesní sekci předjet anglickou závodnici Josie McFall, ale také úřadující mistryni světa Michaelu Hájkovou a dojela si do cíle pro další fenomenální vítězství pro Jablonec," uvedla Mikešová. 

I páteční závod Revelations KIDS race přinesl ostré souboje. V mladší kategorii zvítěžil Adam Beneš, ve starší Jáchym Vaněk. 

Akrobatické létání nad hlavami fanoušků

Doprovodný program během celé akce byl opravdu pestrý. Své umění předvedl mistr Evropy v akrobatickém létání a vítěz závodu Red Bull Air Race Martin Šonka. Fanoušci tak mohli vidět dechberoucí show. Nechyběla ani vystoupení hudebních kapel. 

„Z pohledu organizátorů se letos jednalo o jeden z nejúspěšnějších ročníků, který by nebyl tak úžasný bez tisíců věrných fanoušků, kteří závod již před lety vzali za svůj a do Jablonce se sjíždějí nejen z celé republiky, ale také ze zahraničí. Obrovský kus práce odvedl již léta neměnný organizační JBC 4X Revelations tým a samozřejmě naši sponzoři, kterým děkujeme, že v tom jedou s námi," uvedla Mikešová. 

Příští rok se opět v červenci uskuteční julibejní 10. ročník JBC 4X Revelations. „Těšit se můžete na extra vychytaný ročník, protože takové číslo musíme společně oslavit," dodala Mikešová na závěr. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto JBC 4X Revelations

Štítky Jablonec nad Nisou, JBC 4X Revelations, závod, sport, fourcross, Tomáš Slavík, Petr Pála, Martin Šonka, Michaela Hájková, Gustaw Dadela, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

JBC 4X Revelations: Tomáš Slavík je opět neporažený, překvapivé vítězství v ženách přinesla Anna Slancová  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.