Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jarní lyžování v lednu? Některé areály stále v omezeném režimu fungují

Nebývale teplé počasí přineslo pohromu především pro provozovatele skiareálu, v Libereckém kraji už jich je v provozu jen několik, a to v hodně omezeném režimu. Navíc výhled počasí v nejbližších dnech příliš naděje na vylepšení neskýtá.

Na Ještědu se zatím lyžuje na sjezdovce Nová Skalka. „Přestože nám počasí v posledních dnech nepřeje, lyžařské podmínky nejsou zdaleka tak zlé, jak se může zdát. Alespoň v našem středisku si stále návštěvníci kvalitně zalyžují," uvedl ředitel střediska Jakub Hanuš. Kvůli teplému počasí ale není možné rolbou upravovat sjezdovku tak, jak je obvyklé. „Jsou místa v horní části, kde je profil sjezdovky zúžený," dodal.

I přes nepřízeň počasí bude v pátek i v sobotu také večerní lyžování, na víkend se navíc v areálu chystají otevřít i sjezdovku Liberecká.

V Jizerkách už postupně zavřela většina areálů, nyní se jezdí na Tanvaldském Špičáku, kde funguje část Špičák II. „Je to mokré, ale sněhu zatím stále relativně hodně. Nejsou žádné fleky," uvedl za středisko Pavel Bažant. Dlouho se drželo středisko Černá Říčka, to ale v týdnu také přerušilo provoz. „Vzhledem k nepříznivému vývoji počasí jsme byli nuceni provoz přerušit. Jakmile to podmínky dovolí pokusíme se provoz obnovit,“ uvedl areál na webu.

V Jizerských horách jsou nyní v provozu už jen dvě jiná střediska - 1,6 kilometru sjezdovek je dostupných na Severáku v Hraběticích a přes kilometr tratí v areálu v Příchovicích.

Špatná situace je i v Krkonoších, kde už také není žádný přírodní sníh. Největší středisko v Rokytnici zavřelo už v neděli. V omezeném provozu stále fungují tři areály - ve Vítkovicích, na Benecku a v Harrachově. I v Harrachově už ale jezdí lanovka jako v letní sezoně, tedy po půlhodinách. Kromě pěších vyveze i lyžaře a ti si mohou sjet část sjezdovky Červená II, která je v úseku Doplník, kde také jezdí kotva, ještě sjízdná.

Provozovatelé areálů se upínají ke změně počasí, ta ale zatím nepřijde. Meteorologové sice na pondělí a úterý ve vyšších polohách slibují sněžení, napadnout může kolem pěti centimetrů sněhu, i v dalších dnech ale má být i na horách přes den nad nulou.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky lyžování, zima, obleva, počasí, skiareály

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní lyžování v lednu? Některé areály stále v omezeném režimu fungují  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.