Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberecký A-STYL slaví 25 let od svého vzniku. Rozpohyboval už tisíce dětí

PR článek

Čtvrt století od založení si v tomto roce připomíná liberecký A-STYL. Už pětadvacet let sem přichází stovky malých i větších talentů, aby se věnovali pohybu, poznali nové kamarády a získali spoustu nezapomenutelných zážitků. Výročí všichni společně oslaví tradiční velkolepou přehlídkou A-STYL SHOW a komornějším A-STYL Family day.

U zrodu známé liberecké organizace stála Lucie Jakubcová, která se sama dříve intenzivně věnovala tanci. „Tancovala jsem ve skupině Agnes, kterou si mnozí možná pamatují a jak to, tak chodí, všichni ostatní se rozprchli a já zůstala. Nechtělo se mi ale přestat s tancem, a tak jsem v roce 1998, za podpory manžela, otevřela kurzy a založila svoji skupinu A-STYL, kdy písmeno A upomíná na skupinu Agnes,“ vzpomíná zakladatelka A-Stylu Lucie Jakubcová.

Postupně A-STYL vyrostl z taneční školy až po velké rodinné pohybové centrum, kde se věnují celé řadě různých aktivit. A právě různorodost práce, rozvoj a schopnost vyvíjet se dopředu považují v A-STYLu za důležitý. A-STYL tak už dnes není synonymem výhradně pro street dance, mají zde i skvělý tým Cheerleaders, skvělé reprezentanty ve sportovním aerobiku, věnují se i pohybovým aktivitám u předškolních dětí a spolupracují úzce na projektu Sportimáček.

V době svého založení jsme se zaměřovali pouze na výuku street dance. Od roku 2002 jsme rozšířili výuku o přípravu hokejových roztleskávaček, kdy od roku 2009 se začala rozvíjet sekce sportovního cheerleadingu, která taneční "hokejový" styl plně nahradila. Od roku 2011 se věnujeme gymnastickému a show aerobiku. Ve všech výše jmenovaných stylech patříme mezi špičku v ČR,“ přibližuje pozvolný růst A-STYLu jeho zakladatelka.

V roce 2012 byla otevřena sekce modern dance, nabízející contemporary a základy baletu. Následně pak byly otevřeny i lekce gymnastické průpravy, pompon dance a cvičení pro předškolní děti. Od roku 2013 nabízí A-Styl pravidelné taneční kurzy street dance i pro dospělé "rodiče"- věková kategorie 30+. Tančit mohou přijít děti třeba jen pro zábavu anebo mají možnost se začlenit do soutěžních kurzů a reprezentovat nás na soutěžích různého typu, od domácího šampionátů až po světová mistrovství.

Od začátku A-STYLem prošly tisíce nejenom Liberečanů, vždyť každý rok sem na lekce přichází kolem šesti stovek dětí a z nich vždy tak třetina jsou nováčci. „Odchovali jsme už několik generací, dnes už mnozí naši absolventi přivádí své děti. Vznikla u nás spousta letitých přátelství, a dokonce se dalo dohromady i několik manželských párů. To že si u nás děti nachází kamarády, nasbírají spoustu zážitků, a navíc se věnují pohybu, je pro mě asi nejdůležitější v tom, co dělám,“ říká Jakubcová a zdůrazňuje: „Bez skvělého týmu, který je tu se mnou a skvělých lidí, kteří mě v tom podporují, by to ale nešlo.

Oslavy nabídnou přehlídku i setkání kamarádů

První velkou oslavu výročí chystá A-STYL v rámci tradiční velké přehlídky, která se uskuteční 14. června v jablonecké Městské hale u přehrady. Od 18 hodin se ve velkém programu představí všechny sekce A-STYLU a vystoupí na pět stovek dětí, od předškoláčků z gymnastických přípravek až po výkonnostní třídy včetně reprezentace.

Family day v komornější atmosféře připravuje A-Styl na 19. června do venkovních prostor A-STYL centra u sportovní arény v Liberci. Tentokrát se nebude vystupovat, ale slavit, bavit se s přáteli a opékat buřty. Na obě akce může dorazit i veřejnost.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výročí, A-Styl, tanec, aerobic, cheerleaders, sport, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký A-STYL slaví 25 let od svého vzniku. Rozpohyboval už tisíce dětí  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.