Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberec se připravuje na juniorské mistrovství světa v hokejbale. Český tým do 20 let obhajuje zlato

Na přelomu června a července se v Liberci uskuteční hokejbalové mistrovství světa juniorů a juniorek. Hrát se bude v Home Credit areně a vedlejší Svijanské areně. Do Liberce dorazí sportovci z USA, Kanady, nebo Velké Británie.

Hokejbal patří v Česku mezi oblíbené sporty, postupně se rozvijí i v Liberci. I proto právě město pod Ještědem pořadatelství získalo. „Proč Liberec? Čím déle MS připravujeme, tím více pozitivních argumentů máme. Hlavním důvodem byla prezentace hokejbalu v tomto krajském městě a spolupráce s místním klubem. Velmi silnými body při rozhodování byla přítomnost tří hal, jejich velmi kvalitní zázemí, dostupnost z letiště a také dostatečná ubytovací kapacita v blízkosti sportovišť. Věřím, že Liberec bude pro hráče a fanoušky zážitkem, na který budou vzpomínat,“ řekl o pořádání juniorského šampionátu v ČR předseda Českomoravského hokejbalového svazu Martin Komárek.

Juniorský šampionát odstartuje 28. června a skončí 6. července 2023. Na turnaji se představí české, kanadské, americké, slovenské, britské a švýcarské výběry. V libereckých halách bude k vidění světový hokejbal v kategoriích juniorů do 16, 18, 20 a 23 let, přičemž se nesmí zapomenout ani na juniorky do 21 let! ISBHF přidala na tuto světovou akci nově kategorie juniorů do 23 let a juniorek, které kvůli pandemii přišly o své světové šampionáty v původním datu.

České výběry budou patřit k favoritům, do Liberce ale přijedou týmy z celého světa. O zlaté trofeje budou bojovat Kanaďané, Američané, Slováci, Britové nebo Švýcaři. Čeští mládežníci však ve světě patří k opravdové špičce, a tak budou obhajovat několik medailí. Například v případě juniorů do 20 let je to zlato z mistrovství světa, které český výběr získal v roce 2018 v kanadském St. John 's.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Českomoravský hokjebalový svaz

Štítky hokejbal, mistrovství světa, liberec, junioři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec se připravuje na juniorské mistrovství světa v hokejbale. Český tým do 20 let obhajuje zlato  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.