Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Na challengeru v Liberci startují dva tenisté z Ruska, policie je může vyhostit

Zatímco tenisový turnaj WTA v Praze začal bez hráček z Ruska a Běloruska, kvalifikaci challengeru v Liberci dnes rozehráli ruští tenisté Kirill Kivatcev a Děnis Klok. Ředitel turnaje Tomáš Trsek na webu iDNES.cz uvedl, že pořadatelé po sobotním rozlosování informovali Národní sportovní agenturu a v současnosti spolupracují s cizineckou policií.

Do přihlášek hráčů nemůžeme zasahovat. Včera po vylosování jsme informovali NSA a ta cizineckou policii. Ta je s námi celý den v kontaktu a přímo s hráči bude řešit jejich dokumenty, které musí předložit. A buďto na turnaji skončí a budou deportováni, nebo budou pokračovat,“ řekl serveru Tomáš Trsek.

V pavouku turnaje žen na pražské Spartě není žádná z původně přihlášených ruských a běloruských hráček. Jednu z nich ve čtvrtek vpodvečer cizinecká policie na ruzyňském letišti nevpustila do Česka na základě vládního nařízení o zákazu startu ruských a běloruských sportovců v tuzemsku kvůli ruské invazi na Ukrajinu.

Nad krokem českých orgánů se pozastavila ženská tenisová asociace WTA, která připomněla, že ruské a běloruské hráčky stejně jako jejich mužští kolegové na turnajích nastupují pod neutrální vlajkou.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Sport, tenis, muži, challenger, Liberec, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petko Kotov

O tom, co se děje na Ukrajině, si myslím své a není to na adresu Ruska, resp. Putinovu, nic slušného, ale pokud můžou ruské a běloruské tenistky startovat na turnajích pod neutrální vlajkou, co se do toho česká policie montuje a nepustí je sem? Pokud budou startovat pod neutrální vlajkou, ať startují, tenisová federace to dovolila, tak co.

Neděle, 30. července 2023, 23:07Odpovědět

Na challengeru v Liberci startují dva tenisté z Ruska, policie je může vyhostit  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.