Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sportovec Liberecka: Anketu Liberecké Drbny těsně ovládl šermíř Kryštof Bureš

Neuvěřitelných třicet tisíc hlasů přišlo do ankety Liberecké Drbny o nejlepšího sportovce Liberecka. Tím se nakonec stal mladý šermíř Kryštof Bureš z klubu Šerm Liberec, jen těsně za ním se umístila trampolínistka Jolana Opalecká a bronz si připsal florbalista Filip Smutný.

V anketě nešlo o žádné ceny. „Chtěli jsme ukázat, že na Liberecku je celá řada úžasných sportovců všech kategorií. A to se snad povedlo. Hlasováním jsme tak chtěli zpropagovat jejich skvělé výkony,“ řekl šéfredaktor Liberecké Drbny Luboš Vrabec.

Do ankety s zapojilo celkem 79 sportovců klubů z Liberecka všech kategorií, a to jak profesionálů, tak amatérů. A lidé jim dohromady poslali 30 036 hlasů.

Vítězem se stal šermíř Kryštof Bureš, který závodí za klub Šerm Liberec. Jeho největším loňským úspěchem byla bronzová medaile na domácím šampionátu ve fleretu. V anketě získal 10 349 hlasů.

Druhé místo patří Jolaně Opalecké z klubu Trampolíny Liberec, juniorské mistryni republiky a šesté závodnici juniorského světového šampionátu. Opalecká v anketě získala 9913 hlasů.

A pomyslný bronz putuje do FBC Liberec a Filipu Smutnému. Extraligový útočník patří mezi největší talenty domácího florbalu a v anketě získal 4614 hlasů.

Na dalších místech se umístila fotbalistka Diana Šafářová (4. místo a 1445 hlasů), šermířka Eliška Kulíková (5. místo a 902 hlasů), futsalista Dominik Švejkovský (6. místo a 612 hlasů) a Aneta Hrudová (7. místo a 585 hlasů).

V únoru se ještě koná slavnostní večer Nejúspěšnější sportovec Liberecka. Proběhne 20. února od 18 hodin v Hotelu Babylon. Vítěze vybírá odborná komise.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Šerm Liberec

Štítky sportovec roku, liberecko, liberec, anketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K L

Všem veliká gratulace!

Čtvrtek, 15. února 2024, 06:55Odpovědět

Sportovec Liberecka: Anketu Liberecké Drbny těsně ovládl šermíř Kryštof Bureš  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.