Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Florbalisté mají klubový rekord. Tři kola před koncem získali nejvíc bodů v historii

Tři kola před koncem základní části dosáhl florbalový FBC Liberec významného klubového milníku. Překonal bodový zisk v základní části, když už nyní má 42 bodů. O bod méně přitom získal v roce 2008, od té doby se k hranici čtyřiceti bodů jen blížil.

V roce 2008 byl přitom současný trenér Matěj Klucho začínajícím ligovým hráčem. „Jsme nesmírně rádi, že se práce naše i našich předchůdců propisuje už i do historických tabulek. Samozřejmě je to milník, který je příjemné zdolat,“ řekl k rekordu právě Klucho.

Počet bodů ale před koncem základní části řešit nechce. „Máme před sebou závěrečná tři kola základní části, takže si troufnu říct, že myšlenky týmu se nyní ubírají směrem k jednotlivým zápasům. Na tato bodová bilancování bude určitě spousta času po sezoně," dodal.

Také týmový střelec Prokop Ferdan považuje klubový rekord jen za součást cesty týmu. „Jsme rádi, že se nám podařilo překonat bodový zisk z roku 2008, je to další dílčí úspěch na naší cestě. V posledních kolech se budeme snažit o to, aby nová hodnota rekordu byla co nejvyšší," řekl.

Právě poslední tři kola rozhodnou o tom, zda se Liberci podaří postoupit přímo do čtvrtfinále, nebo bude muset hrát předkolo. Teď je Liberec o tři body zpět za Bohemians. Právě Pražané budou domácím soupeřem v předposledním kole. Ještě před tím před kamerami České televize hrají v Ostravě, která je sice hned za Libercem, ale ztrácí už třináct bodů. V posledním kole se pak představí na hřišti Královských Vinohrad.

Ohodnoť článek

Foto FBC Liberec

Štítky fbc liberec, florbal, superliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté mají klubový rekord. Tři kola před koncem získali nejvíc bodů v historii  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.