Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Harrachov hostí Alpen Cup a domácí šampionát ve skoku na lyžích. Na jaře začne rekonstrukce velkého můstku

Dva velké závody skokanů a sdruženářů hostí v těchto dnech Harrachov. Už od pátku do neděle probíhá v areálu skokanských můstku závod sdruženářů do dvaceti let Alpen Cup, ve středu pak proběhne domácí šampionát skokanů. Oba závody se konají na můstku K90.

Alpen Cup je mezinárodní akce pro juniory do 20 let. „V letošním roce očekávají organizátoři na 100 sportovců. Přihlášení jsou sportovci z Německa, Rakouska, Itálie, Francie, Ukrajiny, Slovenska a další,“ uvedla mluvčí Harrachova Hanka Veselá.

Ve středu 21. února se v Harrachově uskuteční skokanské Mistrovství ČR v kategoriích dospělí, junioři, dorost. „Do horského resortu zavítají sportovci zvučných jmen, jako Roman Koudelka, nebo sestry Indráčkovy,“ dodala mluvčí.

Skákat se bude na můstku K 90 vedle hotelu Skicentrum v centru města. „Dopravní obslužnost města nebude nijak omezena,“ upřesnila mluvčí.

Připravuje se také rekonstrukce velkého můstku K120, kde by poté mohli závodníci skákat až 180 metrů. Na rekonstrukci přislíbil peníze Liberecký kraj, jedná se asi o 17 milionů korun. Celkem rekonstrukce měla přijít na 40 milionů korun. Už nyní začala rekonstrukce lanové dráhy.

„V současné době již projektujeme a na jaře začneme stavět. Díky tomu by se k nám mohly vrátit mezinárodní závody v jiných než juniorských kategoriích již v příštím roce. Jde o to, že by se profil stávajícího můstku lehce změnil tak, aby se z něj dalo doskočit dále. Místo můstku K120, by z něj byl můstek HS 162 a byl by tak prvním můstkem s tímto profilem na světě,” vysvětlil starosta Harrachova Tomáš Vašíček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Český lyžařský svaz

Štítky harrachov, skoky na lyžích, můstky, alpen cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Harrachov hostí Alpen Cup a domácí šampionát ve skoku na lyžích. Na jaře začne rekonstrukce velkého můstku  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.