Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Závod ČEZ SkiTour v Harrachově ozdobí souboje sportovních osobností

Sezona ČEZ SkiTour se 8. a 9. března pod harrachovskými skokanskými můstky přehoupne do své druhé poloviny a budou u toho tako osobnosti sportovního i společenského života. Přijeďte si za závodit s bývalými fotbalisty Janem Nezmarem a Zdeňkem Folprechtem, beachvolejbalistkou Kristýnou Kolocovou nebo mistryní světa v basketbalu z roku 2010 Ilonou Burgrovou. Svůj souboj pojedou také bavič a moderátor Jakub Kohák a kardiochirurg Jan Pirk.

Fotbalový souboj na 20 km volně: Folprecht vs. Nezmar

Během pátečního závodu na 20 km volně pod patronací Volkswagen můžete poměřit své síly s bývalými oporami FC Slovanu Liberec Zdeňkem Folprechtem a Janem Nezmarem. „S Honzou Nezmarem se známe velmi dobře, byl mým nadřízeným během mého působení ve Slovanu Liberec. Mou výhodou může být to, že vážím asi o 20 kg míň, Honza je ale mnohem aktivnějším běžkařem, takže si myslím, že se ta má výhoda brzy smaže,“ dodává Zdeněk. „Za poslední roky jsem toho moc nenajezdil, o to radši jsem přijal tuhle výzvu na dvacítce volně proti Zdeňkovi a jsem rád, že mě to donutí se dostat na běžky,“ reaguje Jan Nezmar

Do souboje promluví také bývalý výkonnostní běžec na lyžích a současný moderátor a novinář David Nyč, kterého se Zdeňkem pojí pořad První dotek Zdeňka Folprechta, který spolu dvojice moderuje. „Logicky by se dalo předpokládat, že Zdeňkovi díky mé závodní minulosti z mládežnických let vytřu zrak, ale to se teprve uvidí. Na běžky se dostanu od konce mé mládežnické kariéry jen zřídka a Zdeněk přeci jen ještě před pár lety hrál ligu, takže kondiční příprava jasně mluví pro něj,“ dodává David.

Volejbal proti basketbalu aneb souboj na 10 km klasicky

Další souboje se odehrají v sobotu 9. března, kdy síly poměří bývalá olympionička reprezentantka v beachvolejbale Kristýna Hoidarová Kolocová a vicemistryně světa v basketbale z roku 2010 Ilona Burgrová. Veleúspěšné sportovkyně v míčových sportech a v současnosti už maminky se těší na zážitek a vzájemnou podporu, ale očekávání top sportovních výkonů krotí. „Můj vztah k běžkám začal už na Fakultě tělovýchovy a sportu, takže v uvozovkách jsem běžkařsky vzdělaná. Je to ale určitě sport, který nepatří mezi ty, ve kterých si věřím na nějaký top výkon. Bude to o tom hlavně si to užít a abychom s Ilonou nedojely poslední,“ říká Kristýna. „Běžky pro mě vždycky byly sport, kde jsem dokázala vypnout a odreagovat se. Během sportovní kariery na ně moc času nebylo, sezona probíhala přes zimu. O to radši jsem, že jsem mohla jít do téhle výzvy a těším se až si to užijeme a budeme se podporovat,“ dodává Ilona.

Profesor Pirk a bavič Kohák se utkají na 20km trase klasicky

Na dvojnásobné trati se o vítězství v minisouboji utkají bavič a moderátor Jakub Kohák a kardiochirurg Jan Pirk, kteří se dobře znají z minulých ročníků ČEZ Jizerské 50. „Profesor je taková lasička, která mě vždycky porazí. Na vítězství v souboji tak ambice radši nemám, přestože jsem namotivovaný a dnes ráno mi v kavárně na kelímek napsali přezdívku “Satan“. Myslím, že bych mohl tak 3-4 km držet krok. V cíli si pak dáme malý pivo, což mi pan Pirk doporučil jako nejlepší věc po výkonu,“ říká smějící se Jakub Kohák. „Kuba je výborný a společné zážitky na běžkách si vždy užívám. Letos jsem i kvůli nedostatku sněhu najezdil jen přes 280 kilometrů, tak uvidíme, na co to bude stačit. V cíli si dám desítku pivo, těším se na to,“ reaguje profesor Jan Pirk.

Přijďte si zazávodit a zažijte unikátní atmosféru nebo dorazte alespoň jako fanoušci a podpořte závodníky na běžeckém stadionu v Harrachově. Občané Harrachova navíc mají startovné zdarma a držitelé Harrachov Card se slevou 10 %. Závody na běžkách ČEZ SkiTour jsou pro všechny bez rozdílu věku, zkušeností ani pohlaví. Svůj závod si vybírejte na ski-tour.cz. tak na viděnou na běžkařském stadionu Harrachov, SKOL!

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky ski tour, harrachov, lyže, závod, čez skitour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závod ČEZ SkiTour v Harrachově ozdobí souboje sportovních osobností  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.